QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2918|回復: 7

[趣事趣物] 有趣的一對

大半年前佔領運動期間,有網友在網上討論區post了一幅圖,令我注意到這一對情侶

然後根據圖中出現的a/c我找到了facebook帳號:

https://www.facebook.com/tszling.lau.14

男方是東南亞馬來人種,女方大頭,個頭好大,蒙古人種。望落女方都生得幾高吓,不過唔知係咪着左高踭鞋

可以睇吓佢地的合照,有好多。

現實生活中我見香港好多情侶或夫妻都係咁,男方個樣生得馬來人種,女方個樣生得蒙古人種,真係俾使君子講中左,南男北女。

Facebook a/c是女方的,睇過女方唔少相,似乎經濟環境唔錯,而且女方似乎住何文田(高尚住宅區)

呢個講野好快的林芷彤,個頭好大,塊面好闊好扁平,上面部較高,鼻翼狹窄,頜部平坦,有蒙古人種的影響。

我以前認識幾個廣西人,有男有女,皮膚好黑,大頭闊面,上面部較高,頜部平坦,身材高大,體質粗壯,肥腫難分,當然他們不是蒙古人種,而是古亞洲人。東北亞的古亞洲人是蒙古人種,東南亞的古亞洲人有一些特徵接近蒙古人種

其實新亞洲人頜部凸出,反而古亞洲人頜部平坦

mbingkwan 發表於 2015-5-4 09:34
本帖最後由 mbingkwan 於 2015-5-4 09:54 編輯 呢個講野好快的林芷彤,個頭好大,塊面好闊好扁平,上面部 ...

姓林,十有八九系闽人

蒋丽萍,山东妹,生于香港,80年代著名粤语歌手,其父是企业家蒋震

蒋丽萍的高音域 清亮、舒展,「好气」过本地女歌手。本地女歌手你硬系觉得她们「有啖痰」塞住喉咙,沙,嗌吾开

呢個許靖韻外貌好北方,相反張致恆外貌較土著

images stolen from the girl's Facebook