QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 199159|回復: 1564

[音頻資料] [下載]詹瑞文 - 萬世歌王(BT)(種已刪)

產品名稱 : 萬世歌王 (AVCD)
歌手名稱 : 詹瑞文
出版日期 : 2006年10月9日
語言 : 粵語
出品商 : 東亞唱片

《萬世歌王 (AVCD)》內容簡介

Video(暫不提供)
01. Computer Data
02. 單人匹訪 Interviewing
03. 奮鬥歌之上海灘 MV
Audio
04. 卡門 (沖凍水涼版)
05. 新香港地 (OT: 香港地)
06. 奮鬥歌之上海灘
07. Be Yourself (OT: 我找到自己)
08. Seven Daffodils
09. 難為正邪定分界
10. 「萬世歌王」 主題曲

遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復
唔知幾時無種……

正喎。唔知幾時先有黃子華嘅“兒童不宜”呢?
顶住先
支持一下
  樓上都好犀利喎,成個下載版你玩晒,洗刷一新添。

呢場show現場睇過一次,而且買埋只CD撈汁添。無論舞臺效果和意念同埋d gag都十分難忘啊~~

可惜CD只包含部分内容。其中 新香港地 同 奮鬥歌之上海灘 好唔錯!

卡门(冲冻水凉版) - 詹瑞文

作曲:比才
填词:陈浩峰/王耀光
编曲:黄艾伦/翁玮盈
监制:翁玮盈/黄艾伦/詹瑞文

收工happy 揾 啲节目
冲番一个 至正既热水浴
水温 啱啱好 不怕淥熟 真舒畅 独自淋浴再去饭局

冲凉淋浴 打圈起泡
前后要擦佢八秒先 啱数
精神焕发 手势熟练
尽快将心口 pat pat 都捽到

呵呵呵呵 揩亲脚毛
系敏感 心思思再想 轻扫
呵呵呵呵 蒸气似雾
  浪漫到 揽住条毛巾起舞

L'amour 梳肝 L'amour 果济

点解冲冲下 啲水变冻
  将蒸气浴 变左冻水浴
  周身泡泡兼好冻 都不知点算
  望住肥肉缩一缩

唉(吔)唉(吔) 不要劳嘈
  任冷水 再冻我也抵得到
  唉(吔)唉(吔) 都要企硬
  用冷水 冲走从前的苦恼

新香港地
作曲:陳奐仁
填詞:詹瑞文

我姓陳叫阿冠 英文名叫Bape 陳冠Bape
Yeah我要唱嘅歌係我嘅偶像 Edison嘅
我好鐘意佢 唱畀大家聽呀
Invisible Man

呢首歌 送俾我嘅香港 唔理事情有幾咁困難 環境有幾亂
呢度仲係我屋企 之前係 而家係 將來 就好難講

同熱愛這遍土地 大家刻骨銘記
愁或喜 生與死 也是香港地
對於呢個地方我同你同一個同感 同一個諗法
我同你同一種人 雖然你有你忙 我有我忙 佢有佢忙
各有各行業 但係用緊同一本黃頁
灣仔海旁 尖東海旁 中間係同一個海港
大街小巷 串埋我地呢個香港
以前有好多工廠 而家有好多銀行
就算點變 都係屬於我地呢一個香港
經過幾多風暴 有啲野仍然屹立不倒
太平山頂 大帽山 依舊一樣大霧
新機場唔再新 但係呢度多左一個島
舊車站唔再用 但係個鐘樓仍然響度
新作風 新人事 新公司 新董事
邊個話事我唔懂事基本上白紙黑字
經過幾多谷底 香港仔仍然係香港仔
見過幾多風浪 香港人仍然係香港人
對於呢個地方我同你同一個!@#$%^&* 同!@#$%^&* 同一個
我同你同 一種人 雖然你有你忙 我有我忙 佢有佢忙
各有各行業 !@#$%^&*黃頁
灣仔海旁 尖東海旁 !@#$%^&*海港
大街小巷 串埋我地 !@#$%^&*香港
以前有!@#$%^&* 而家有!@#$%^&*
就算點變 都係!@#$%^&*香港
經過好多風暴有啲野以經唔再響到
太平山 大帽山 好多人博緊大霧
新機場 唔夠哽 起個西九龍搵銀
舊鐘樓 冇價值 阻著地產商搵食
新地標 新屎坑 新碼頭 新主持
邊個話事我唔懂事基本無白紙黑字
經過快活谷底 灣仔搶聲到咗香港仔
經過西隧有前冇前 遊行必須香港人
做咩呀 仲要唱 我唱咗好多次啦播
好啦不如我而家唱多一陣
OK! You are my name you are Hong Kong Game
!@#$%^&*  !@#$%^&*
冇口水啦

?哇,等咗很耐啦
睇睇先,呵呵

THX~!

正啊,揾咗好耐了。
睇睇先,呵呵
好犀利喎!!

我是新来嘎!!五识点下载啊?多多指教!

十分難忘啊[em08][em08]
顶你个脱离

有声电影大跃进

扩大2喹
詹瑞文栋笃笑我中意啊 谢谢楼主。。。。。。。。。。。。。。

睇下先~~~~~多谢多谢