QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3436|回復: 8

[轉貼]家陣有啲國際feel嘅廣州

?

?

?

點擊在新窗口查看全圖
CTRL+鼠標滾輪放大或縮小?

?

?

?

?

?

點擊在新窗口查看全圖

?

?

點擊在新窗口查看全圖
CTRL+鼠標滾輪放大或縮小

?

?

點擊在新窗口查看全圖

?

?

?

點擊在新窗口查看全圖

?

?

?

?

?

?

?

Refer to http://skyscrapers.cn/

睇咗呢啲相,覺得廣州有啲國際都市feel,就係少咗份粵語feel。

哈哈~可能我次次去廣州都係去埋晒D 上下9既地方~剩係見到人頭~真係估唔到廣州靚得咁緊要~~~

[em01]

有國際都市feel都唔代表唔係廣州啵.

啲相好靓!

唔通真系起咗好多高楼大厦,就系有国际feel?

都几可笑下![em06][em13][em16][em18][em30]

其实我觉得有啲可悲就真!

睇嘢要睇整體規劃,廣州有老城區,嚟緊起緊商業中心。兩者相通,可以講係陰陽調和,風山水起喇。

廣州西關,上下九,東山口,越秀山,中央公園。

商業區嚟緊就睇珠江新城雙塔喇。

贊成樓上盧總所講

另外,開頭嗰幾幅一係PS過,一係等咗唔知幾耐先影到,因為廣州好少有藍天白雲噶

廣州有藍天白雲嘅。

題目係有啲國際感,冇話起咗高樓就實有國際感。

之不過冇高樓就實冇國際感(以美國紐約,其他國際城市為參照。)

睇嘢要傾向睇整體。

QUOTE:
以下是引用羊城惜花人在2007-2-2 16:46:06的發言:

贊成樓上盧總所講

另外,開頭嗰幾幅一係PS過,一係等咗唔知幾耐先影到,因為廣州好少有藍天白雲噶

多谢支持!果然系识/惜花之人![em17]

我哋唔可以单睇经济发展一方面,重要睇埋可持续稳定和谐发展。

经济唔增长唔紧要,最多我哋就食少啲用少啲——查实我哋而家有好多嘢都已经系浪费得好严重嘅!

有啲嘢破坏咗之后就唔可以再修补!

睇D相就好靚。。。但係實際上就。。。。。。。。。

就係呢D高樓大厦吸引咗咁多人o黎。。。個個都以爲o黎廣州就實發達咁=_=