QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3236|回復: 17

許冠傑2007演唱會消息

據聞:原定喺2007年3月份开嘅許冠傑香港演唱會,由于主辦單位擔心好似小鳳姐今年底嘅演唱會售票情況噉,6場都唔滿座嘅原因,故已取消.改到明年12月開,到時候Sam+陳秋霞將合開演唱會.

[此帖子已經被作者於2006-11-20 0:19:48編輯過]
又要等多大半年才有得睇......
千呼万唤始出来。
支持下!

都等咗年幾咯,唔爭在等多一年。希望歌神今次唔好再改期。

等到颈都长.
又要等......
最近又有传闻话SAM HUI可能又再恢复2007年4月演唱会档期,消息不断,至于是真是假,仍要继续密切关注。
阿Sam最近好少露面,反觀陳秋霞經常喺TVB亮相,大前晚娛樂大飲茶就有個好長嘅陳秋霞專訪,之後嗰晚重播埋佢同溫拿嘅演唱會。睇嚟陳秋霞嘅演唱會都好實架喇,但阿Sam嘅就真係唔知點喇。
昨日又听到有传闻话系07年6月左右,都搞唔清楚边个版本才真。
正在密切关注中.

啱啱得到已经证实嘅消息:07年度嘅Sam香港演唱会正式宣布取消。

取消嘅原因尚未进一步说明,据知情人士透露嘅原因如下:

1、阿Sam一直认为自己嘅演唱会无须搞宣传,信心爆棚;但主办单位香港耀荣娱乐有限公司老板张耀荣却认为不搞宣传不合常规,担心不利于演唱会收益。二人对此问题一直未能达成共识。

2、由于耀荣娱乐有限公司因经济诉讼问题出现财政困难,阿Sam担心其无法兑付演唱会之薪酬,更传闻阿Sam要求主办方先预支其十场个人演唱会之酬劳1000万港元而遭主办方拒绝,最终因为矛盾久拖未决,令07年度嘅Sam香港演唱会宣布泡汤,胎死腹中。

对于众多期待已久嘅Sam Fans嚟讲,呢个消息确实令人遗憾。不过,我哋仍会一如既往噉以各种各样嘅方式,支持自己嘅偶像,支持呢位粤语流行音乐嘅巨人。
令人失望!紛紛擾擾最終都以開唔成告終。

好失望。。。。。。。。都唔知點講好,06年又取消,07年又取消,睇怕以後再開演唱會嘅機會都唔大喇。。。。。。。。。雖然阿Sam係我偶像,不過睇嚟真係唔容易同佢相處。

SAM冇系退出了吗 点解有演唱会咩
QUOTE:
以下是引用llq520在2007-2-22 1:32:39的發言:
SAM冇系退出了吗 点解有演唱会咩

我的天!看来只能引用陶渊明《桃花源记》里的一句话来回复你了------“......乃不知有汉,无论魏晋......”。
可惜。遗憾。