QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2050|回復: 3

[純水無大礙] [轉帖]今期時代週刊講中國~

0岩0岩睇緊time,今期講中國... 有d統計數字幾得意, 我打上黎俾大家睇下... 上年手機發送短訊: 2180億個 雪糕消耗量佔全世界 :20% 對中美關係持正面態度的中國人: 63% 共產黨官員因貪污而受處分: 170,850人 在美國邊境搜來自中國的冒牌產品佔: 66% 各國汽車交通事故死亡人數排名: 中國第一 城市人擁有高校教育學歷百分比: 5.6% 農村人擁有高校教育學歷百分比: 0.2% 估計從來沒有刷牙的農村人: 5億 估計對準台灣的彈道導彈: 700 吸煙人口; 3億5千萬

Re:[轉帖]今期時代週刊講中國~

城市人擁有高校教育學歷百分比: 5.6%<----呢個好似太少 估計從來沒有刷牙的農村人: 5億 <----呢個數字誇張左d... em4: 唔知time呢d 數據點0黎既呢???

城市拥有高校教育学历的比例,点只5.6%咁少!? 都仲未计埋办假毕业证嗰啲冒牌货啊! 一舊砖头拍落街,分分钟抌死几大学生啦!(啋~~~唔好抌正我啊) em2:

人多好办事!