QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2870|回復: 7

[八卦時聞籮] [注意]黄子华今晚又开"栋笃笑"喇~哇哈哈!叫《儿童不宜》啊

真系好鬼死期待快啲睇到呢个栋笃笑嘅视频收录啊!啊哈哈哈哈!

http://maggiemarket.kizash.com/games/sit_up/show.htm

?

[此帖子已經被作者於2006-10-11 20:04:47編輯過]

咁快就開show喇。

唔知佢今次有啲乜嘢搞作呢~~~?

幾時有得睇?

[em02][em02][em02][em02]

摘錄自香港雅虎娛樂版:

今次子華以「兒童不宜」為主題,內容不乏三級題材,更大講粗口,其中一句以粗口諧音改成的「請你好好放低」更笑爆全場。他說由於以前做「茄哩啡」時經常被粗口對待,他惟有當對方是說「請你好好放低」令自己好過一點。

「請你好好放低」呢個諧音真係搞嘢。

[em05]
「請你好好放低」→經典粗口嘅諧音……哈哈
黃 子 華 粗 口 騷 寸 梁 錦 松 蠢

黃 子 華 前 晚 演 出 首 場 棟 篤 笑 , 大 放 笑 彈 , 新 、 舊 冷 面 笑 匠 鄭 中 基 、 張 達 明 和 許 冠 文 齊 齊 捧 場 。 子 華 以 粗 俗 話 語 諷 刺 時 弊 , 還 揶 揄 前 財 爺 梁 錦 松 , 當 談 到 打 工 仔 心 聲 時 , 台 下 觀 眾 最 有 共 鳴 , 不 時 互 動 和 應 , 氣 氛 熱 烈 。

黃 子 華 前 晚 在 灣 仔 為 「 黃 子 華 棟 篤 笑 之 兒 童 不 宜 」 揭 序 幕 , 全 場 爆 滿 。 因 首 8 場 的 門 票 銷 量 反 應 熱 烈 , 故 加 開 至 12 場 。 內 容 講 明 兒 童 不 宜 , 場 館 也 規 定 6 歲 以 下 小 朋 友 不 得 進 場 。 前 晚 吸 引 不 少 圈 中 人 捧 場 , 包 括 新 、 舊 冷 面 笑 匠 鄭 中 基 、 張 達 明 和 許 冠 文 , 還 有 蔡 少 芬 、 鄧 萃 雯 、 鍾 鎮 濤 、 劉 青 雲 及 郭 藹 明 夫 婦 等 。

嚇 走 抱 嬰 觀 眾
子 華 演 出 時 忽 然 聽 到 嬰 孩 哭 聲 , 他 大 聲 問 : 「 開 燈 , 邊 個 咁 大 聲 噓 我 ! 」 該 子 即 子 即 子 即 手 抱 嬰 兒 離 場 , 子 華 說 : 「 我 講 笑 咋 ! 」 有 觀 眾 大 嗌 : 「 你 ( 黃 子 華 ) 冇 陰 功 。 」 子 華 反 駁 : 「 我 冇 陰 功 呀 , 佢
??? 係 平 飛 , 你 試 坐 前 面 , 我 會 唔 會 咁 話 佢 。 」 不 知 這 可 是 棟 篤 笑 的 內 容 之 一 ?
前 晚 棟 篤 笑 長 達 三 小 時 , 共 分 兩 部 份 , 題 目 開 宗 明 義 兒 童 不 宜 , 內 容 主 要 以 粗 鄙 字 眼 諷 刺 時 弊 , 說 到 激 動 處 還 爆 粗 , 開 場 和 臨 近 完 場 時 , 有 觀 眾 高 呼 叫 子 華 除 褲 , 他 說 : 「 男 仔 叫 我 冇 用 , 我 有 性 別 歧 視 。 」
子 華 問 到 觀 眾 升 官 會 怎 樣 ? 有 男 觀 眾 大 叫 : 「 發 達 立 妾 老 婆 死 。 」 全 場 嘩 然 , 子 華 說 : 「 你 仲 絕 過 我 , 我 都 係 諗 發 達 升 官 老 婆 死 , 不 過 有? 男 仔 幾 蠢 , 好 似 前 財 爺 ( 梁 錦 松 ) 發 達 升 官 娶 老 婆 , 咁? 家 又 點? ! 」
子 華 說 到 人 分 三 級 , 分 別 是 無 產 、 中 產 和? 家 × , 他 說 : 「 我 絕 冇 貶 意 , 有 錢 人 都 講 田 產 同 房 產 , 仲 唔 係? 家 × , 也 可 叫? 家 富 貴 。 」 子 華 談 到 打 工 仔 心 聲 時 說 : 「 唔 明? 老 闆 好 鍾 意 叫 員 工 死 掂 佢 , 返 工 做 乜 要 去 死 , 要 為 國 捐 軀 ? 我 以 前 做 茄 喱 啡 成 日 俾 人 用 粗 口 鬧 , 講 粗 口 做 乜 要 拖 埋 阿 媽 落 水 ? 我 仲 會 將 六 個 字? 粗 口 『 登 登 登 登 登 』 轉 化 為 『 請 你 好 好 放 低 』 。 」 觀 眾 很 有 共 鳴 , 看 到 拍 爛 手 掌 。

??

許 冠 文 擬 開 騷

penzoom('/images/apple-photos/apple/20061013/large/C04_01_a.gif',%20'width=100,height=100,resizable=yes,scrollbars=yes')">
penzoom('/images/apple-photos/apple/20061013/large/C04_01_a.gif',%20'width=100,height=100,resizable=yes,scrollbars=yes')">
完 騷 後 , 子 華 接 受 訪 問 時 說 : 「 我 呢 次 個 騷 係 長? , 因 為 之 前 觀 眾 嫌 短 , 今 次 反 應 都 唔 錯 。 」 前 往 睇 騷 的 冷 面 笑 匠 許 冠 文 表 示 , 明 年 有 意 舉 行 棟 篤 笑 , 所 以 這 次 特 別 來 參 考 , 他 說 : 「 我 可 以 考 慮 搵 子 華 合 作 。 」
採 訪 : 卓 寶 花
攝 影 : 林 德 雄

??

[此帖子已經被作者於2006-10-17 12:01:15編輯過]
哈哈哈哈~~~我绝啊!终于知道系乜嘢粗口喇!哈哈!

我听日畀老细睇下呢个帖先,佢好中医黄子华0架!我同佢讲话黄子华开show,佢几鬼想马上自由行过去睇啊!哈哈哈!
都成半年幾,重未見有出碟嘅聲氣。