QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3597|回復: 7

[八卦時聞籮] 嶺南大粵民族(Cantonese)は、東亜大陸の最優越民族です!!!

優秀の粵人有,e.g.

辛亥革命領袖孫中山先生,太平天国革命領袖洪秀全,思想、政治、文学家梁啟超,思想、政治、教育家康有為,美国新駐那大使駱家輝....

P.S. 另一個東亜の最優越民族係大和民族,但佢係一個島国,唔算係喺「東亜大陸
優秀の粵人有,e.g.︰

辛亥革命領袖孫中山先生,太平天国革命領袖洪秀全,思想、政治、文学家梁啟超, ...
丹尼王子@HK 發表於 2011-6-30 20:15

えー
忘れないわ!もっと一人
丹尼王子です!
えー
忘れないわ!もっと一人
丹尼王子です!
광동왕국-08 發表於 2011-6-30 21:08

原来泰国候任女総理仁楽都係粵裔!!!

& also, 日不落東方の珠維多利亜丹尼王子
此主題喺uwants被刪除
原来泰国候任女総理仁楽都係粵裔!!!

& also, 日不落東方の珠維多利亜丹尼王子  ...
丹尼王子@HK 發表於 2011-7-8 17:45

YINGLUCK SINAWATRA

呢位粤籍嘅靚女仁楽,成為泰國史上第一位女總理,定於下星期開始組內閣,祝姖仕途暢順,前程無限!

YINGLUCK SINAWATRA

呢位粤籍嘅靚女仁楽,成為泰國史上第一位女總理,定於下星期開始組內閣,祝姖仕途 ...
광동왕국-08 發表於 2011-8-6 22:30

綽号"小螃蟹"有华籍血統靚女仁乐, 能成為泰國史上第一位女總理, 除了她哥哥他信的功劳, 还有他许诺
的切实民生政策: 低价医疗, 减免债务, 提高最低工资, 以及为老人提供福利........等. 她能否实現她的承诺,  
就要拭目以待。