QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: brittanyche

[感情人生] 今日,我同一个日本朋友去睇《精武风云陈真》........

回覆  a_qi

她来深圳大学学Mandarin嘅,你都识Mandarin??!!
brittanyche 發表於 2010-9-28 18:41

煲冬瓜, why not?
回覆 21# a_qi

你算了吧~哈哈,你的煲冬瓜绝对唔够我好~

所谓我系multi-lingual啊~~啊哈哈哈
回覆 22# brittanyche

我講嘅係正宗「港式」煲冬瓜, 講出來「零舍不同」

俾錢都學唔到呀
回覆 23# a_qi

原来如此!
glad that u have such confidence!
我的煲冬瓜也好不到哪里,在韩国的时候,人地都以为我系台湾人。。
精武陳真是粵語的嗎?
尋日喺深圳,早睇到尋晚就搵妳出來睇啦
回覆 26# Lucciora

多谢赏面,本人已经系广州喇。。。
喺廣州搵我就係啦
回覆 11# 华广

絕對贊同!
好似呢部戲係日本上唔到畫
好似呢部戲係日本上唔到畫
喀嚓 發表於 2010-10-2 18:16

日本係噉㗎啦,之前嗰部《拉貝日記》都一樣畀日本仔禁咗,冇得喺日本上畫
回覆  雨夜街燈

我家下想睇inception,就落了都无人陪我睇。。
brittanyche 發表於 2010-9-26 22:17

我睇過INCEPTION.每睇D人一定要去睇!勁都不得了!:) 我有朋友睇過起碼三四次啦! 我都想去睇但係美國D戲院好次唔在播啦~
    你覺得《精武风云陈真》好唔好睇呢?
回覆 28# Lucciora

吾好意思,本人又翻到深圳喇。。。o(∩_∩)o 哈哈
我睇過INCEPTION.每睇D人一定要去睇!勁都不得了!:) 我有朋友睇過起碼三四次啦! 我都想去睇但係 ...
makmak 發表於 2010-10-4 11:28

我觉得甄子丹哥哥的肌肉非常好睇!
我觉得甄子丹哥哥的肌肉非常好睇!
brittanyche 發表於 2010-10-6 20:39

haha好!如果我地有一日一齊睇戲,我睇佢打拳,你睇佢肌肉!
   hmmm 跟著你嘅意見。。。如果好睇,我想寫一嘅REVIEW放喺我英文撐粵語網站 XD
haha好!如果我地有一日一齊睇戲,我睇佢打拳,你睇佢肌肉!
   hmmm 跟著你嘅意見。。。 ...
makmak 發表於 2010-10-7 11:23

不过甄子丹D电影都系题材差唔多,就系扮演爱国英雄,打日本鬼子,或者打洋鬼子。。

只不过每一部嘅打戏场面都唔同,好似我睇过的《叶问》,《十月围城》,《锦衣卫》,
功夫戏都好精彩!(不过可能因为我系女仔,要求唔够男仔高。睇到人地打得都叫好。。)
帶(厦門)閔南囗音嘎煲冬瓜當然似足臺灣省國啦!
我職業係教Mandarin,叫個位日本女士來穩我啦。
楼主搞嘢~~
回覆  Lucciora

吾好意思,本人又翻到深圳喇。。。o(∩_∩)o 哈哈
brittanyche 發表於 2010-10-6 20:37

玩嘢