QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4124|回復: 12

[八卦時聞籮] 【轉貼】驚爆!菲遇害香港領隊謝駿廷被指落旅遊車時仍然生還!!

菲律賓港遊客遇害事件愈演愈烈,至今已經發展成為一宗影響兩國關係嘅外交事件。偏偏就喺呢個敏感時候,有網友竟稱喺菲律賓播報嘅新聞視頻睇到,出事香港旅行團嘅領隊謝駿廷居然喺劫匪被擊斃,人質被解救至醫院時,自行從救護車落車,換言之,謝駿廷當時仍然係生還嘅。但之後公佈嘅消息居然話謝駿廷已死。因此,有人懷疑,謝駿廷可能係畀人事後殺死嘅。。。。。。
以下係有關嘅轉帖:

請看第20秒開始,那個人就是領隊謝駿廷。
     根據香港網友辨認,無論身形和衣著髮型,都證明謝駿廷是自己活著下車的!但其屍體回港後,眉心卻有中槍?懷疑是被補槍!

16秒走下來的那個一定是領隊沒錯,我對照了照片,找出了一些完全相同的細節,首先是髮型,他的髮型是兩邊很短,中間偏 長。其次,注意那根皮帶,和照片中的皮帶一樣,都是白色的!再次,就是鞋,同樣和照片上一致!最後就是衣服和褲子的顏色!一個腦門中心中槍的人,能夠從案 發現場堅持到醫院,再自己從救護車上走下來,爬上擔架?!大家可以注意一下劫持照片中,領隊所站的位置,那扇門的玻璃被強攻時砸破了,玻璃爆碎的地方正好 是領隊的頭部位置!我大膽的假設,領隊腦門中心的傷不是槍傷,而是玻璃爆碎時所造成的外傷!
咁大鑊?
真系!点样一回事?
覺得有啲唔妥!
呢個「消息」,暫時未聽到香港或者其它國家有噉嘅「分析」,若果YouTube有類似視頻可能重有啲程數,睇下點先講。

警惕有人藉此轉移國內矛盾,導致槍口一致對外,令你哋唔記得晒啲「粵改普」、水浸街、穿衣戴帽嘅「陣痛」...
唔係啊. 嗰個係手部受傷嘅陳生.
唔係啊. 嗰個係手部受傷嘅陳生.
Barbecue5354 發表於 2010-8-30 22:47

或許,謎底已經解開
两人嘅衣着咁相似?有冇相比对呀?我揾唔到陈生嘅相关相片。
谢领队早就被爆头,无生还机会。

应该系陈生黎嘎喔。。。话距系第一个自己走出来嘎人质麻。
警惕有人藉此轉移國內矛盾,導致槍口一致對外,令你哋唔記得晒啲「粵改普」、水浸街、穿衣戴帽嘅「陣痛」...
外外星人 發表於 2010-8-30 22:42

陰毛論?
警惕有人藉此轉移國內矛盾
外外星人 發表於 2010-8-30 22:42

国内?
愿佢早日安息!
算了,人都已經死左,要追究就認真查下粒子彈系唔系個魔警的槍啦