QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6166|回復: 25

[八卦時聞籮] 廣州殘殺流浪貓狗迎亞運

廣州亞運前大肆捕殺流浪貓狗。有關部門日前在海珠區設置捕殺籠,裏面放上食物,流浪貓狗進入後籠子會自動關上,貓狗被抓後送到小區偏僻處屠殺,不少廣州市民怒斥手法殘忍,直呼受不了。有市民更發起「拆籠」行動,見一個拆一個。
「搞個亞運也不用這樣吧!」近日海珠區各住宅小區不少地方設置了捕抓流浪貓狗的籠子,市民陳小姐表示,捕抓行動在本周初開始,前天她在家中,突然外面一連串狗仔慘叫聲,衝出門一看,原來一隻經常在小區流連的流浪狗被兩名公安網住(圖)。
公安其後將狗仔丟上貨車運走,狗仔在車上依然「嗚嗚」地慘叫,狀甚可憐。有網民則表示,為配合清理流浪貓狗,當局在區內部份偏僻處增設屠場,貓狗被捕後即送往屠殺。
廣州為舉辦亞運,今年以來大肆修路致交通擠塞、沙塵滿天,前天更強硬清拆城中村,令民怨沸騰。對於捕殺流浪貓狗的行為,市民罵聲一片:「簡直令人髮指,殘忍至極!」、「嬲到想講粗口」,有網民表示,流浪貓狗的生命也是生命,不應隨意屠殺。
有網民前天發起救救貓狗行動,呼籲市民看到捕殺籠時要把籠子踏爛丟進垃圾桶。有人更公佈捕殺籠的位置,呼籲市民前往「破壞」,「海珠區潤匯大廈後面、紫金大街單車棚、穗花小區、沙園小區、玫瑰園對着的江邊都有,位置很隱蔽」。
本報記者

生命喺佢地 眼入面 系何其咁 低賤

貓貓狗狗算乜嘢, 比猶大都不如
嗰啲動物要安息  求神拜佛  下世唔好再 投胎去ED 極權封建原始化國家
CCP醜陋嘅面孔
如果有一日話嶺南文化威脅到文化大一統
咁畀人屠殺嘅米就係我哋?
CCP醜陋嘅面孔
如果有一日話嶺南文化威脅到文化大一統
咁畀人屠殺嘅米就係我哋? ...
貓児 發表於 2010-8-15 10:43

噉有乜出奇啫?!請睇呢度~
                                              ↑
                                          請厾入呢個網址查詢!
依個政府何止對動物殘忍,對我們也一樣!
kiss_aiko 發表於 2010-8-15 12:14

認得你喇!你係嘴啖愛子 點解要發兩次?
各國愛狗愛貓友人,請看看 官僚資產階級的這一個  「血的亞運會」!

Cat lovers and dog lovers from all over the world: please take a look at this "Asian Dog/Cat Hunting Games" organized by China's Party Feudal Lords. 

China's minority ethnic groups, and deprived underclasses, fare no better than these animals under the wanton greed of the Masters of the State.
有無搞錯!!!其實我真系寧願唔好搞亞運,做咩要咁殘忍,我都話有D人真系連貓狗都不如!
好過分,我要轉發Qzone先得,要全世界都知道!
好過分,我要轉發Qzone先得,要全世界都知道!
glowwormray 發表於 2010-8-15 13:40

http://bbs.ycwb.com/viewthread.php?tid=268160
一向与文明为敌,杀几只猫狗算得咩!下次佢地抽起条筋嚟,话要捕杀流浪汉你地都冇需吃惊。生在中国,大家不过系屁民。
附近好多国家都唔愿意搞「鸭运」啦!系我地呢个仆街正苦摞黎搞之嘛!屌佢老味~!劳民伤财!
kiss_aiko 發表於 2010-8-15 12:14

消滅垃圾族群、消滅垃圾語言,開始咗喇!
http://bbs.cantonese.asia/thread-26130-1-1.html
一向与文明为敌,杀几只猫狗算得咩!下次佢地抽起条筋嚟,话要捕杀流浪汉你地都冇需吃惊。生在中国,大家不 ...
砖拍后尾枕 發表於 2010-8-17 08:55

郭加煮直都殺得!點解唔殺得你?!
咁又唔好, 容易落人口實, 最好係佢自己鍾咗落個湖就最好,
佢哋居然咁殘忍
《恐怖之源》——諧和社區
http://bbs.cantonese.asia/thread-26281-1-1.html