QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1806|回復: 4

[純水無大礙] 咳,嗯,讲一个未完嘅故事

从前一只老鼠妈妈,生咗一只老鼠仔叫A老鼠,佢地一齐住响个风凉水冷、丰衣足食嘅老鼠㝫度,后来,老鼠妈妈好心,收留咗一只流浪老鼠仔,叫佢做B老鼠,A、B两只老鼠一齐长大,到咗老鼠妈妈百年归老之后,有一日,有一只无家可归、穷困潦倒嘅流浪老鼠C,经过呢个老鼠窿前边,见到呢度风凉水冷有食有住,就同AB两只老鼠讲,佢要来借住几日,开头AB老鼠都无意见,后来住下住下,呢只C老鼠都无走嘅迹象,并且好食懒做、偷呃拐骗嘅本性逐步表露,只B老鼠就好大意见,并且,个老鼠窿住三只老鼠实在好迫涩,只B老鼠真系好想掤走只C老鼠,于是,B老鼠想到一个办法,就系:响A老鼠同C老鼠之间挑拨离间,只要A、C两只老鼠互相厮咬,无论边个被人咬死,呢个老鼠窿都可以少一只老鼠。。。。

于是。。。。

只B老鼠衣家已经成功咁,哒着咗AC老鼠之间嘅火喇,B老鼠就翹住双手,响处等。
只B老鼠衣家已经成功咁,哒着咗AC老鼠之间嘅火喇,B老鼠就翹住双手,响处等。柳寻风 發表於 2010-7-8 16:10

不过好可惜嘅系:只B老鼠哒着咗嘅系AC老鼠之间嘅爱火,今匀B老鼠唔慌唔翹住双手响处等嘞,系等死嘅等啊

呵呵
不过好可惜嘅系:只B老鼠哒着咗嘅系AC老鼠之间嘅爱火,今匀B老鼠唔慌唔翹住双手响处等嘞,系等死嘅等啊

...
神七咁早 發表於 2010-7-8 16:20

唔系挂?
樓主,個故事結尾沒喇?

莫非映射緊D嘢?

...
神七咁早 發表於 2010-7-8 16:20