QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: xiss

[感情人生] 北京律師許志永的上訪被打經歷

回覆  xiss

有外国护照嘅就系外国人,呢个当然,佢有嘅,佢都可以系外国人架,问题系佢有冇先 ...
访客 發表於 2010-7-10 07:05

我地全家晨早有外國Passport,呢个系事实。
有資料表明,人類嘅共同祖先系非洲人,推到上去最早嘅一代,全世界都系非洲人。G那人?有排都未輪到 ...
柳寻风 發表於 2010-7-10 07:21

其他人系咪嚟自非洲就唔知,但系你就一定系G那嘅,你想去非洲?你以为踢波啊?有牌都未到你
我地全家晨早有外國Passport,呢个系事实。
柳寻风 發表於 2010-7-10 07:24

事实系你祖宗十八代都系G那嘅

只要我呢家唔系G那人,我全家都唔系G那人,咁就得喇。

推到上去最上一代,都唔系G那人,系非洲人。非洲人都系外國人,都唔系G那人。
另外,柳寻风唔使用你嘅主ID小彗(版主)嚟警告我喇
帖內我一直都无闹人,无用粗口,你就算唔俾我发言,都改变唔到你系G那人,你全家都系G那人嘅事实。
你一直拿我全家來說事,我對你已經好大度。
你以為你響度糾纏呢個問題可以達到某個目的嘅話,我勸你可以慳返。
根据本坛版规第二条,回帖內容與主題無關的情況,管理員或版主有權移帖到合適版塊或直接刪帖,不須知照發帖者。

你中意嘅就删啰,反正都改变唔到你个G那人嘅面目,难为死你仲话自己大度,真系笑大人个口
为咗唔离题,我都讲返下呢个帖上访嘅事。。其实就好似论坛咁,有人唔妥某人嘅言论或用语,反驳几句,然后上级就警告,删帖(即唔俾上访)限时发言。跟住就同其他人讲,佢自己好大度。做得呢样嘢嘅,攞咩护照都系咁。。。哈哈
睬你有味。
睬你有味。
柳寻风 發表於 2010-7-10 08:03

同呢个帖主题都好帖切啵,你又有无俾你个大号警告啊
事实系你祖宗十八代都系G那嘅
访客 發表於 2010-7-10 07:30

照上面两位「血种决定zi naa人」嘅讲法,宜家美国国家机构里面嘅嗰啲华裔美国人,是否中国人呢?
记得之前钱先生的某华裔美国亲戚获得诺贝尔奖,全体中国人欢欣鼓舞,殊不知人哋马上同记者讲「对唔住,我唔系中国人,我有美国国籍」,真系一盘冷水兜口兜面淋去中国人面上。
见到楼上两位「你系中国人,你全家都系中国人,你XX都系中国人」,真系颇有几分韩国人常有嘅「XX是韩国的」嘅神采。当韩国人话「XX是韩国的」嘅时候,国人当韩国人系小丑;噉当国人话「你全家都系中国人」嘅时候,岂不甘当小丑?!