QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8626|回復: 45

[純水無大礙] 賛唔賛成喺度開多個「時事版」呢???

請投票!!
單選投票, 共有 8 人參與投票
75.00% (6)
12.50% (1)
12.50% (1)
您所在的用戶組沒有投票權限
好耐好耐以前,即係浸死鴨乸嗰年,試過開個時事光明頂,冇耐就畀人封。故此,你話呢?
其実可唔可以係粵協の「特別行政区,由粵協link去另一個網址,如果出事被封,都唔会影響到粵協呢???
好耐好耐以前,即係浸死鴨乸嗰年,試過開個時事光明頂,冇耐就畀人封。故此,你話呢? ...
外外星人 發表於 2010-6-11 03:22

「浸死鴨乸」即係幾時呀?? 俾人封即係点封法呀???

呢度講嘢唔便,唔緊要,先係緊要嘅。
丹尼王子@HK 不要用和製漢字至啱
其実可唔可以係粵協の「特別行政区」,由粵協link去另一個網址,如果出事被封,都唔会影響到粵協呢??? ...
丹尼王子@HK 發表於 2010-6-11 03:23

-----贊成使用另個網址
      ...咁樣嘅大環境...唉...     咁樣嘅環境出嚟嘅, 好易 "一葉遮目" 或者 "未及完整", 成個"閹人"噉款

不過如果開多個網站,皮費較重,
或者都可以LINK去境外某網站中之某版塊,(多數人認為OK嘅網站),反正, 經常都需要 擔張凳仔 翻斤鬥 (本人身在大陸)
     而該版塊,最好不由某派別做版主, 費時有可能 "淨系得佢講", 人地嘅貼 唔知幾時就失咗蹤,   
          廣告類貼就可以刪, 而討論雙方嘅任一貼(主貼\回貼) 均不應刪,
          喺 "雙方 任一觀點\任一貼 都不刪" 嘅前提下, 版主當然可以發言(亦都可以用 明顯馬甲 發言),
目前而言, 本人感覺, 本網站有明顯傾向, 不宜成就 本主貼所言
丹尼王子@HK 不要用和製漢字至啱
dert112233 發表於 2010-6-11 12:33

唔制!!
或者都可以LINK去境外某網站中之某版塊,(多數人認為OK嘅網站),反正, 經常都需要 擔張凳仔 翻斤鬥 (本人身在大陸)

TsuNT(♂) 發表於 2010-6-11 15:18

ng, 我諗緊︰会唔会有D境外小網站討論区未被D猜人発現??? 未被猜那方面攔截嘅呢???

例如依幾個未喺香港出名嘅︰ (唔知有冇攔截到呢??)

http://forum4hk.com

http://liberal-forum.hk

http://www.forum4hk.net
ng, 我諗緊︰会唔会有D境外小網站討論区未被D猜人発現??? 未被猜那方面攔截嘅呢??? ..
丹尼王子@HK 發表於 2010-6-11 20:53

------我身在大陸, 我頭先試過下, 呢三個 (未翻斤前) 都系上5倒, (都需要翻斤鬥)
不過無所謂啊, 反正, 我張凳仔仲係度,  (雖然張凳仔 唔知幾時會被 沒收\ 查禁\封殺\打壓\ 閹切啫啫),
如果設在大陸以內, 始終都系無效氣嘅,
如果上頭打個口頭電話 嗌你刪貼, 你刪定5刪好呢, 兼且, 個個父母棺 都可以打電話,甚至好可能 嗌佢嘅馬仔出面打電話,....再下次, 果個馬仔私自打個電話嚟, 你刪定5刪好呢,
-----------
本人台機就系咁樣, 建議有更多人士試下,邊個速度最佳
回覆 13# TsuNT(♂)

嘩!連依D小討論区都知道封咗??? 定係差唔多封晒D ".hk"の網站呢?!?!
如果設在大陸以內, 始終都系無效氣嘅,
如果上頭打個口頭電話 嗌你刪貼, 你刪定5刪好呢, 兼且, 個個父母棺  ...
TsuNT(♂) 發表於 2010-6-11 21:07

佢地会有網主、版主個電話号碼???
回覆  TsuNT(♂)

嘩!連依D小討論区都知道封咗??? 定係差唔多封晒D ".hk"の網站呢?!?! ...
丹尼王子@HK 發表於 2010-6-11 21:34

-------

唔係 所有.hk 都封曬, 審音庫( http://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-can/), 未封,
不過論壇嚟講, 本人無根據咁斷估, 所有    境外(華文)論壇, 大陸內正常狀態下都系上唔倒,
佢地会有網主、版主個電話号碼???
丹尼王子@HK 發表於 2010-6-11 21:36

------聽聞, 大陸推行實名制, (印象中)目前已要求 版主須提供身份證號碼及電話號碼  , (不過唔知實際執行情況如何)
而大陸報刊幾年內都有聲音,要求 "網友 註冊\發貼\回貼" 均須 實名,    (未成)

而(正規領牌嘅)網吧, (大城市內) 95 % 以上 須要使用身份證先可以上網吧,

即使 無版主電話, 斷估, 都可以搵到  (大陸登記網站嘅) 網站負責人, 打電話畀網站負責人即可,
對於父母棺, 無須面對 版主, 僅面對 網站負責人 即可,
浸死鴨乸:
a_qi 發表於 2010-6-11 13:34

妖,浸死鴨乸嗰年我哋就識得講啦! 使佢教咩?!
上高嘅朋友留意嘞!擔凳仔好易畀人check到咖,冇事猶自可,有事就遊沙河
                                                                                                                             ↑
                                                                                                                         請厾入呢個網址查詢!