QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4063|回復: 15

陈百强D歌点解好似甘忧郁噶?

陈百强d歌点解好似甘忧郁噶?距把声唱落都好似好忧郁甘噢,听距d歌如果失恋听噶话肯定喊都似.不过讲真,把声同d歌真系几正

Re:陈百强D歌点解好似甘忧郁噶?

danny chan is my third favorite singer. because of his experience, he sings in a sad style, but i like this style

highyun在2004-10-10 21:14:27说道:[br]danny chan is my third favorite singer. because of his experience, he sings in a sad style, but i like this style
哦,原来danny系你嘅第三号偶像,佢唱嘅歌带忧郁感,系有一定背景嘅:1、danny性格本身就比较内向和忧郁;2、上个世纪80年代,danny嘅歌唱成绩一直被夹于谭、张二人的狭缝中生存,虽其实力有目共赌,但始终令其事业有不得志之感。

同意楼上~~

怪就怪当时校长同哥哥真系太出色啦.

我睇过陈百强嘅演唱会,佢真系好闷,冇其他歌星咁识得搞气氛。除咗唱歌叻,基本上佢冇咩娱乐天分。

讲到演唱会d气氛正,甘就紧系首推哥哥架啦.

首推阿sam啊,包你全程四个几钟都喺极度享受中度过。
我第一個喜歡的歌手是黃家駒,第二個是陳百強。
0系本港樂壇譚,張爭霸0既年代,DANNY雖然係極具實力0既歌手,但始終夾0系兩位鉅星0既夾縫中成長,難免會有多少失意.
[此帖子已經被作者於2007-1-22 13:22:10編輯過]
同意三樓的睇法[em01]

支持!!!

忧郁的歌手,我喜欢他的一生何求

陈的歌,陈的声音,给人一种很高贵的、娓娓动听的感觉。

吾办都忧郁D点呃D妹妹仔啊
还是十分的喜欢danny的!