QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3143|回復: 18

[純水無大礙] 五一六想過香港

聽講五一六香港有嘢睇,啱好周日,有冇人知道邊條路線可以見到啊,幾點鐘可以見到啊?唔該哂!

回覆 1# ren1981

歡迎歡迎!!!

当日差唔多全日喺全港各区都会見到!!!

投票時間︰7:30am - 10:30pm
影相帶返廣州會唔會過唔到關嘎?
5.16,HK:感受民主自由行!
紮那魯剛多 發表於 2010-5-11 18:11

先上載去網盤度,返嚟再caau返咪掂囉。

不過假如妳係落去影埋啲咩垃圾「漢服」嘅話,噉妳可以大模私揚噉過關,咁親支那嘅嘢,喺深圳嘅支那漢撈睇到會好受落。
紮那魯剛多 發表於 2010-5-11 18:11

我諗D中国関員都唔会check吓D普通遊客影咗D咩相嘅!!就算就係check到,我估冇事呱
叼拿星,我就俾人check過
懐かしい未来

Hong Kong,keep walking……
叼拿星,我就俾人check過
cingsan 發表於 2010-5-12 07:37

o!!! 個関員攞住部機逐幅相欣賞???
懐かしい未来

Hong Kong,keep walking……
xiss 發表於 2010-5-12 07:50

Thank you!!

遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

睇睇
o!!!  個関員攞住部機逐幅相欣賞???
デンニ王子 發表於 2010-5-12 14:43

翻我啲嘢來睇
我系八零后,我阿妈亦都同我讲过八十年代嗰啲嘢,我亦都对八十年代嘅开放中国十分向往
今日嘅内地,系死水一潭嘅铜臭国度

回覆 15# xiss

咁你仲有冇印象look sea時,当時中国D電視台係咪都有大量の新聞報導呀???

今日嘅内地,系死水一潭嘅铜臭国度
xiss 發表於 2010-5-13 09:05

依個就要怪当年の鄧李楊出兵搞死晒当年個原本開放緊の国家啦!!!
香港日日都有嘢睇噶啦,嘻嘻
去咗深水埗,旺角,兜咗幾圈,同平時無咩分別。中午食飯時,聽到背后有位阿伯俾人問到有冇投票,佢大大聲咁話:屌!嘥我哋D錢攞去投票,有撚用咩,果D人個個成個乞兒咁,特別系長毛,直情見佢一鑊打一鑊……再返翻西洋菜街,見到有人攞住個大聲公呼吁市民投票。攰哂,冇癮,返深圳
回覆  xiss

咁你仲有冇印象look sea時,当時中国D電視台係咪都有大量の新聞報導呀???

依個就要 ...
デンニ王子 發表於 2010-5-16 02:25

当时我重未识性,根本唔知外面发生咗咩事

不过我阿妈同我讲过,嗰时佢哋够胆时时跑出街游行示威,发泄自己嘅不满,游行示威就好似出去行街一样寻常,虽然政府都会理,但系都系只眼开只眼闭。佢话,如果论叛逆,嗰时后生嘅佢哋够胆行出街向政府叛逆,而宜家我哋呢班后生嘅,就只敢同自己父母叛逆,我哋嘅叛逆不过系佢哋「零头」

不过,LOOK SEA之后嘅九十年代,就好似一刹那嘅事,八十年代好多嘅自由风气,全部畀人抽走晒。