QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3068|回復: 8

點解又將亞丹尼踢咗去滋事檔吖?

點解又將亞丹尼踢咗去滋事檔吖?

連自稱好Q紋煮嘅HKREPORTER都狂BAN佢十幾鑊....何況D支那撚開嘅網.......
連自稱好Q紋煮嘅HKREPORTER都狂BAN佢十幾鑊....何況D支那撚開嘅網.......
小農DNA 發表於 2010-3-19 08:24

據我所知,呢度係粵族人開嘅壇,確切啲講係由仲未完全覺醒嘅粵族人把持嘅壇,噉唔算係支那撚掛???

據我所知,呢度係粵族人開嘅壇,確切啲講係由仲未完全覺醒嘅粵族人把持嘅壇,噉唔算係支那撚掛???

: ...
粵嚟粵掂 發表於 2010-3-19 12:27

粤咩族啊?講粵語就粤族呀?

你估下佢地當中有幾多個唔認自己係中割人(支那撚)???又或者願意加入你嗰個粤族???
粤咩族啊?講粵語就粤族呀?

你估下佢地當中有幾多個唔認自己係中割人(支那撚)???又或者願意加入你嗰個粤 ...
小農DNA 發表於 2010-3-19 16:11

妳條友噉噏嘢法就好有問題喇!

凡係世居喺我大粵,以粵語為母語嘅人當然就係我哋粵族人喇!

我哋粵民族而家尚處喺民族覺醒嘅呢個階段,部分人暫時唔認受粵族嘅身份,係可以理解嘅,正因為係噉,所以先要將粵民族呢個理念多加傳揚,配合現時粵民裡頭嘅反支思潮,使佢更加深入廣大粵民嘅心髓裡頭!

佢哋現時嘅唔認受,唔等於日後佢哋會唔認受,更加唔等於佢哋就唔係我哋粵族人嘅一份子,佢哋係尚待覺醒嘅粵民族。

依我睇嚟,呢個係一個好嚴正嘅論題,假如妳唔認同我哋粵民族嘅事實存在,噉妳依我睇嚟,就好有問題。
妳條友噉噏嘢法就好有問題喇!

凡係世居喺我大粵,以粵語為母語嘅人當然就係我哋粵族人喇!
...
粵嚟粵掂 發表於 2010-3-19 18:50

有咩問題??道不同不相為謀,唔通你覺得你好會似共X擋咁統戰嗰班人?你可以改變佢地支那人普遍擁有嘅自私,野蠻,奴性DNA?

不過點都好,我都支持你地脫支,甚至搞到支那四分五裂.
有咩問題??道不同不相為謀,唔通你覺得你好會似共X擋咁統戰嗰班人?你可以改變佢地支那人普遍擁有嘅自私, ...
小農DNA 發表於 2010-3-19 22:34

通過我哋嘅長期存在,長期播灑粵獨嘅聲音同理念,慢慢影響佢哋蛻變喇!佢哋都係我哋尚待覺醒嘅族人嚟!

先粵獨脫支,再謀裂支。
通過我哋嘅長期存在,長期播灑粵獨嘅聲音同理念,慢慢影響佢哋蛻變喇!佢哋都係我哋尚待覺醒嘅族人 ...
粵嚟粵掂 發表於 2010-3-19 23:07

你哋不如多D出外籌旗,結識多D國際反支人士,好過指望班所謂"尚待覺醒嘅族人"啦.
你哋不如多D出外籌旗,結識多D國際反支人士,好過指望班所謂"尚待覺醒嘅族人"啦. ...
小農DNA 發表於 2010-3-19 23:23

外邊籌謀當然必要,但係我哋呢班尚待覺醒嘅族人係一定唔可以離棄嘅!有佢哋嘅普遍認受,粵獨嘅開展先至會有扎實穩固嘅民眾根基。