QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2752|回復: 13

[趣事趣物] 袁腾飞的儿化音:法国大革命和布什是猴的关系

http://v.youku.com/v_playlist/f4120834o1p14.html

老師係人類靈魂嘅塑造者。。。。。
民智開化需要教育者嘅努力~~~
外外星人 發表於 2010-2-18 16:44

你點樣貼視頻咖??
你點樣貼視頻咖??
xiss 發表於 2010-2-18 17:08

我都想知。 你咪話新版好咩?
我都想知。 你咪話新版好咩?
外外星人 發表於 2010-2-18 17:16

係啊,新嘢肯定有個調試過程咖啦。我去過其它論壇,基本上可能上論壇嘅都係年輕力壯之輩,對新事物有接納嘅心態,換新論壇嗰時個個say yes!!

唔似得啲老人家,零舍難服侍,阻住地球轉,就係呢班人

唔知係唔係粵協零舍多老人家嘞

認真奇怪,我今年新年換新電腦,啱啱買返嚟肯定有一大堆「調試」咖啦,所以呢幾日我某位高齡長輩就冇得用電腦玩象棋,點知嗰位高齡長輩居然向我發難:「換換換,舊嗰臺咪好好地,換么嘢換吖,你啲後生,就係貪新鮮,生馬騮都畀你哋玩死」

又殊不知,臺舊機得嗰128MB內存、32M顯卡,喺呢個世代已經係老古董,冇可能行落去咖嘞

蓄錢諗住買過臺新機,等大家都用得舒暢啲,居然就係因為幾日必須嘅「調試」,呢位老坑居然就喺道對新機大發雷霆,由此可見,老人們遑論對社會有多大貢獻云云,老就老,已經古老石山,對新事物已經有一種自發嘅「抵觸」心態,如果真係聽佢哋嗰套,呢個世界就「實聽」停滯倒退得嘞

所以嘛,世界發展都係要靠後生一代,老一輩嘛~~~敷衍了事,等佢哋安享晚年就算囉
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
冇咗啲「老人家」,你而家連粵語都唔識講。
「老人家」有冇阻住地球轉就唔知。 之但係,邊個 ...
外外星人 發表於 2010-2-18 17:32

老竇唔好,換過個新嘅又何妨??

反正舊時嗰個舊板塊,我就唔Like,宜家我就想換個新嘅,你隻老坑你吹漲

老人家教我講粵語??車,大曬啊,橫掂我宜家又唔使繼續靠老人家學粵語

因循守舊、「守住老祖宗一套」食古不化,粵協裏面呢啲人比比皆是,某位重要係「論壇元老」(呢位元老認真夠老,啲思想都老過人),粵協聽沒落啦
老竇唔好,換過個新嘅又何妨??

反正舊時嗰個舊板塊,我就唔Like,宜家我就想換個新嘅,你隻老坑你吹 ...
xiss 發表於 2010-2-18 17:36

呢啲話,留返同你嗰個「老人家」嘅老竇講。 新正頭,費事幫人教仔。
未到六十六,唔好笑人手指曲。 你條花僆,未知個死字點寫!