QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2608|回復: 10

[純水無大礙] 転咗新版面幾好喎!!!

so good!!!
點解換咗版之後,無咗我個樣衰頭像咖?

呢家呢個重樣衰過我以前果個:

55555,唔濟!
點解換咗版之後,無咗我個樣衰頭像咖?

呢家呢個重樣衰過我以前果個:

55555,唔濟! ...
柳寻风 發表於 2010-2-14 21:36

唔好意思,升级咗,好可能头像目录唔同,要重新传过。

未发通知
点揾我的话题
唔錯唔錯,宜家嘅DZ7界面幾雅致,希望論壇保持
唔錯唔錯,宜家嘅DZ7界面幾雅致,希望論壇保持
xiss 發表於 2010-2-14 23:46

我揾到个简约7色咋……默认嗰啲唔得,简约唔使下载好多图,先好嘢。
我揾到个简约7色咋……默认嗰啲唔得,简约唔使下载好多图,先好嘢。
monfan 發表於 2010-2-15 00:04

其實我覺得宜家默認嘅版面已經好好喇。起碼比以前嗰個版面好睇得多。舊時嗰個啲樣式顯得有啲「out」

宜家呢個版面唔錯,首先,主色調繼續維持住粵協嘅色調——啡色
但係,整個版面嘅樣式用上咗DZ7之後,又變到好雅致,跟上咗宜家嘅簡約潮流。

忽然間覺得粵協好in啊!!
必须回归 Richtext 。 而家我用 新版 firefox 只有源码,没有 richtext 显示形式,十分苦。十分不方便!!!

另外,建议返回 html。 粤坛是我所用的为数不多的有 html 的论坛。html 在这里帮了我很大忙。

过去粤坛的 richtext 是很优越的。我可以复制本坛贴链接,然后 richtext 地粘贴到一个贴中,发贴后链接不会变成死链乱链,这是别的论坛所见不到的优越点。 第二,粤坛以前是为数不多的可以粘贴视频的论坛之一。可以说是我唯一一个。  现在你们大大简化了,粤坛没法用!!!!

建议恢复以前的 HTML , 完全 richtext 包括视频粘贴。  美观等方面你们爱怎么做就怎么做。 但是功能上完全恢复从前!!!!

我号召坛有抵制新的大大简化的功能。 因为那是退化,不是进化。
必须回归 Richtext 。 而家我用 新版 firefox 只有源码,没有 richtext 显示形式,十分苦。十分不方便!! ...
penkyamp 發表於 2010-2-16 02:48

目前论坛功能正在熟悉并设定,请见谅。关于firefox浏览器问题,已接到有关使用问题反馈。

鉴于新春期间,大家比较多事忙(管理员唔例外都系,而且系业余时间搞网站),尽量有时间将会组织测试,并尽可能解决firefox浏览问题,以便大家得到良好访问体验!

新正头,我祝愿大家「身体健康,阖家安康」啊!
  目前论坛功能正在熟悉并设定,请见谅。关于firefox浏览器问题,已接到有关使用问题反馈。

鉴于 ...
monfan 發表於 2010-2-17 02:40

辛苦了,關於火狐流覽器嘅兼容問題,請首要解決火狐3.5嘅先,因為火狐3.6嘅問題已經被查明係程序開發公司嘅問題(http://www.google.cn/search?hl=zh-CN&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Azh-CN%3Aofficial&hs=iYe&newwindow=1&q=%E7%81%AB%E7%8B%903.6+DZ7&btnG=Google+%E6%90%9C%E7%B4%A2&aq=f&oq=),論壇管理方嘅代碼調試係不起作用嘅。

但係火狐3.5被認為係對DZ7論壇支持得最好嘅一個火狐版本,好多DZ7論壇用火狐3.5流覽都冇問題,但唯獨粵協升級咗DZ7之後出現問題呢樣嗰樣嘅兼容問題,由此可見噉就通論壇管理方有關嘞。

所以請先針對火狐3.5進行調試
好耐冇嚟咯,好似默認字體细咗好多~不過版面清新咗好多~