QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3744|回復: 5

[視頻資料] [分享]沙面風情__犀牛俱樂部

沙面風情 廣州原來有一個世外桃源名叫沙面, 這裡的建築物充滿外國風情, 因為當地昔日曾是英法租界。 這個地方還有什麼特別之處, 就等劉天賜、陶傑為你介紹! 网速慢嘅可以click呢个来睇 56k

Re:[分享]沙面風情__犀牛俱樂部

沙面,一個我每兩個月去一次嘅地方,去嘅目的就係抄水錶。 沙面南街成條街嘅水錶都係我抄嘅。 每逢單月嘅第4個工作日都朝早都可以見到個抄水錶嘅僆仔,嗰個就係我喇。 呢一年內應該都係我抄o架喇,不過遲吓就唔擔保我會繼續抄落去。

Re:[分享]沙面風情__犀牛俱樂部

多滴甘个视频资料啦,可以介绍广州风情,又可以当成学习粤语的资料.
  舊帖重溫。

我初中嗰時都有時踩單車經過沙面。

以下是引用Anl在2006-1-24 22:02:27的發言:
沙面,一個我每兩個月去一次嘅地方,去嘅目的就係抄水錶。
沙面南街成條街嘅水錶都係我抄嘅。
每逢單月嘅第4個工作日都朝早都可以見到個抄水錶嘅僆仔,嗰個就係我喇。
呢一年內應該都係我抄o架喇,不過遲吓就唔擔保我會繼續抄落去。

是否仍然继续抄紧??