QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8066|回復: 51

[純水無大礙] 睇下「和諧」成點!

google——成日得個cn,冇com; 
星島環球網——好多嘢都睇唔到,但喺其它網站就睇到; 
yahoo——弊喇!申請咗郵箱都入唔到去; 
youtube——諗下都有罪; 
BT——話封就封,好!一於買飛入影城享受環迴立體聲。
google——成日得個cn,冇com; 
星島環球網——好多嘢都睇唔到,但喺其它網站就睇到; 
yahoo——弊喇!申請咗郵箱都入唔到去; 
youtube——諗下都有罪; 
BT——話封就封,好!一於買飛入影城享受環迴立體聲。

-------------------------------------------

冇Google,有百度嘛,不過最主要都係com同cn嘅區別,而且未必是「和諧」的結果,因為缺乏證據。
星島環球網,爾個可能有關。但恐怕主要係有啲話題對於內地來講太過敏感,刪咗算數。
yahoo,應該唔關事,可能係電腦系統問題又或者郵箱問題,我以前都試過,不過我在國外,所以不屬和諧所造成的。
youtube?你有youku咪幾好。
BT,最主要係之前奧巴馬嘅問題,但係更主要嘅係美國嘅正版商人要求所致。做樣子。

總結,只有星島環球網係可能屬於嘅問題。

原帖由 紫凤凰 於 2009-12-23 10:44 發表 google——成日得個cn,冇com;  星島環球網——好多嘢都睇唔到,但喺其它網站就睇到;  yahoo——弊喇!申請咗郵箱都入唔到去;  youtube——諗下都有罪;  BT——話封就封,好!一於買飛入影城享受環迴立體聲。 ...

「保皇党」素质评判标准:

第一,识得吹水,莫讲话吹水自己身处国外,必要时候,吹水话自己身处火星都要。何解,我喺国外,我咪唔系保皇啰,我喺国外都咁和谐嘞,你喺国内嘅良民系唔系应该更加和谐呢

第二,识得阿Q,google、youtube被封,要识得阿Q全国良民因为baidu、Youku更加好用 ;yahoo上唔到要识得阿Q众人话呢个系服务器问题;确实系封网嘞,就应该阿Q全国良民呢啲唔叫封锁系和谐~~~;就连封BT啊,都要阿Q全国良民呢啲系支持正版打击盗版,系响应美帝奥巴马号召的~~~~~~~~~~~~~

总结:

1。保皇党冇国内嘅,全部都系远离中国甚至地球嘅,总之保皇党一定系全银河系最公正嘅

2。国内网络冇封锁嘅,都系和谐嘅;唔系和谐嘅,就都系服务器问题嘅,总之国内网络永远都系全银河帝国最好嘅!~~

3。总而言之,CCP都系好嘅,冇错嘅,宜家嘅CCP所作嘅都系好事嚟嘅,是永远光辉正确的。

唔係挂。。。
乜中国咁河蟹啦~~~~~~·
连youtube都唔上得???
why啊~~~·

原帖由 外外星人 於 2009-12-23 00:44 發表 google——成日得個cn,冇com;...  yahoo——弊喇!申請咗郵箱都入唔到去...

要.com,都有嘅~http://www.google.com/intl/zh-EN/

喺法國google都用www.google.fr ,喺中國梗系要用 .cn 啦,唔通用 .jp 咩~

點解我入到啊。。。而且個Yahoo郵箱我已經用咗好耐了噃~

原帖由 寶寶 於 2009-12-23 14:15 發表   要.com,都有嘅~http://www.google.com/intl/zh-EN/ 喺法國google都用www.google.fr ,喺中國梗系要用 .cn 啦,唔通用 .jp 咩~   點解我入到啊。。。而且個Yahoo郵箱我已經用咗好耐了噃~     &n ...

唔系啊,.com系国际通用咖,不过我哋内地就净系入到.cn入唔到.com啊

平时各地入.com,会入google国际版,服务器设于美国,只不过语言会调整为当地语言。换言之,全世界人民上国际版,同一时段内搜同一内容,得到嘅反馈结果系一摸一样嘅。

至于.cn呢?中国内地版google,服务器就设喺内地,唔单止得简体中文版,内容亦都............

唉,大家心照

原帖由 xiss 於 2009-12-23 14:22 發表 唔系啊,.com系国际通用咖,不过我哋内地就净系入到.cn入唔到.com啊   平时各地入.com,会入google国际版,服务器设于美国,只不过语言会调整为当地语言。换言之,全世界人民上国际版,同一时段内搜同一内容,得到嘅反馈结果系 ...

吓?原嚟系噉。。。

外星人,好耐無見!

原帖由 cingsan 於 2009-12-23 19:21 發表 外星人,好耐無見!

講返兩句,唔好淨係呃分。

原帖由 xiss 於 2009-12-23 13:30 發表   「保皇党」素质评判标准:   第一,识得吹水,莫讲话吹水自己身处国外,必要时候,吹水话自己身处火星都要。何解,我喺国外,我咪唔系保皇啰,我喺国外都咁和谐嘞,你喺国内嘅良民系唔系应该更加和谐呢   第二,识得 ...

呵呵,對於支持內地政府嘅就話係保皇黨,只要同你唔同意見嘅就話人哋有問題,或者咩咩,自以為是。話你唔係論壇活寶都唔得。

只要支持國家政府就被你打成FQ,總以自己之心度人,不過你鍾意做小人都冇人阻你嘅。

原帖由 紫凤凰 於 2009-12-23 20:04 發表 呵呵,對於支持內地政府嘅就話係保皇黨,只要同你唔同意見嘅就話人哋有問題,或者咩咩,自以為是。話你唔係論壇活寶都唔得。 只要支持國家政府就被你打成FQ,總以自己之心度人,不過你鍾意做小人都冇人阻你嘅。 ...

好似唔系我最初话你保皇党喔,呢个封号系论坛大众授予畀你个喔,唔认啊?使唔使开埋个颁奖典礼你先认啊???自己做保皇党,重要调返转头闹人,你都几cute下个喔

错误,只是你罢了,你看吧,在此歪曲事实。你的手段跟使君子也差不了多少,都是那么的卑劣。最好笑的是这世上难道只许你对人家人身攻击,就不准人家攻击你,真可笑。

哈?歪曲事实?何以见得?你讲出嚟吖~唔好屈得就屈!! 你个保皇党,保皇得嚟又唔敢认,重要喺道闹返人转头!!
真係好笑,又要講民主,又唔畀人鬧翻轉頭,正式又要生又要死又要刀仔㓤大髀,噉不如唔好講民主。

原帖由 紫凤凰 於 2009-12-24 10:03 發表 真係好笑,又要講民主,又唔畀人鬧翻轉頭,正式又要生又要死又要刀仔㓤大髀,噉不如唔好講民主。

我话你先好笑,我有话唔畀你闹咩?我叫你闹得有依据嗟。

「保皇」呢个称号唔系我封畀你嘅,系粤协广大热血网民对于你长期对CCP嘅效忠而封畀你个喔,系对你个人人生追求嘅一种肯定喔。

你喺12楼话我歪曲事实,噉就唔该你攞出真凭实据,唔好喺道含血喷人,污蔑他人。民主社会闹人可以,但係亦都讲尊重人,污蔑他人含血喷人一样不受欢迎,当然,喺「保皇党」嘅价值观里面,只要能够心甘情愿为CCP效劳,含血喷人大搞人身攻击,以转移他人对CCP嘅矛盾,呢啲系佢哋嘅惯用伎俩。

原帖由 xiss 於 2009-12-24 11:08 發表 我话你先好笑,我有话唔畀你闹咩?我叫你闹得有依据嗟。「保皇」呢个称号唔系我封畀你嘅,系粤协广大热血网民对于你长期对CCP嘅效忠而封畀你个喔,系对你个人人生追求嘅一种肯定喔。你喺12楼话我歪曲事实,噉就唔该你攞出真 ...

呵呵,前言不對後語。

"外外"一复出就搞到家嘈屋閉,唔通係一粒掃把"星"?

原帖由 雨夜街燈 於 2009-12-24 13:14 發表 "外外"一复出就搞到家嘈屋閉,唔通係一粒掃把"星"?

都很久没有见你呢。

原帖由 紫凤凰 於 2009-12-24 19:24 發表 都很久没有见你呢。

上一輪較忙,不過耐唔耐都有嚟行吓,你挂住昅D妹妺仔唔睬我之嘛

原帖由 雨夜街燈 於 2009-12-24 22:26 發表 上一輪較忙,不過耐唔耐都有嚟行吓,你挂住昅D妹妺仔唔睬我之嘛

徹底暈低。