QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2219|回復: 9

[純水無大礙] 拿拿拿,呢D叫做」耿直」喇

琴日有班来自某县某镇某乡嘅村民来揾我地老世, 系我老世D咩家乡父老叔伯兄弟来嘅, 当时我老世唔响公司,果班叔伯兄弟就自己招呼自己响老世间房度坐,临落班果时,走埋来我度要我帮佢地打D,我无所谓,就同佢地打啦, 卒之打到过晒钟, 好在我琴日个老师逃学啫,唔系就麻烦喇.

fficeffice" /> 

帮佢地改好打好之后,问下佢地改动嘅地方有无意见,佢地就行埋来睇,点知闻到佢地成zamceoi,哦,原来呢班友,自己识开我老世个冰箱攞酒饮喔。

佢地睇过话无意见,就叫我打印出来,果时已经迟晒放工喇,点知,佢地一句唔该都无,一个二个坐上车就咁就扬长而去,我重响处等紧佢地呢班大爷重有无其他吩咐添。

到今朝早返到公司,个清洁阿姨问我,点解老世间房成地都系花生壳呀?从来未试过咁lat tat

点知,我做野果时,咦,我支「点38口径」嘅私家笔呢?

我支私伙笔呀!

我从细带到你大,我地两个相依为命、生死与共,你对我有情有义,肝胆相照,你独一无二嘅流畅笔尖,令到我写野果时有如神助咁畅快,几多盲毛对你写出来D字闻风丧胆,你为我做咗耐多野,我居然未畀过一餐饱饭过你食,我对你唔住呀!你唔好离开我呀!我一直将你当自己人来看待,估唔到今日,招呼都唔打声,你就咁畀人拐走咗喇。你衣家响边度呀?我好挂住你呀!

咁似<<唐伯虎点秋香>>小强你死得好惨果个情节,不过系公司饮食同偷嘢真系贱到无人有

农民兄弟啲素质有时的确不敢恭维,我喺学校都领教过班农民工嘅风采:

有一次我同我女友喺饭堂[yaan3]台脚,殊不知隔离嚟咗一位工人(嗰时我哋学校搞基建,好多外观充满时代感嘅大楼就系靠呢班工人辛辛苦苦建成嘅)(嗰时饭堂好少人,到处有空位,但佢就十分「识做」噉样径直走过嚟坐喺一对情侣嘅隔离,丝毫无惧「电灯胆身份」),食嘢食到[fe4 fe2]声,严重影响咗我哋嘅氛围。更令人「欣赏」嘅系,佢居然除咗对鞋,两脚迅速上提,然后两只脚板底同张櫈亲密接触,迅速完成咗「[mau1]喺张櫈道食饭」(专业名称:「兜[mau1]食饭」)呢个极为「后现代」嘅动作,大搞行为艺术。

我同我条女嘅温馨氛围迅速变为浓郁嘅「脚香味」氛围,我女朋友[be1]咗佢一眼,佢居然重向我哋反投射出一种「你能奈我咩何」嘅嚣张眼神,我俩就此心寒,迅速离开饭堂,结束咗呢次充满意义嘅「饭堂温馨约会」嘞。

原帖由 fatcat 於 2009-12-8 19:08 發表 咁似<<唐伯虎点秋香>>小强你死得好惨果个情节,不过系公司饮食同偷嘢真系贱到无人有

佢地可能系非惡意嘅順手牽羊嘅啫,佢地唔知支筆對我有幾重要嘅。。。。後來我抄到老世間房,老世話佢部車果度多咗支筆,可能系我嘅,佢話落去攞返畀我,我話算喇,由佢。

我平時偷老世D茶葉偷唔少,報應喇呢次。

原帖由 xiss 於 2009-12-9 19:00 發表 农民兄弟啲素质有时的确不敢恭维,我喺学校都领教过班农民工嘅风采:   有一次我同我女友喺饭堂[yaan3]台脚,殊不知隔离嚟咗一位工人(嗰时我哋学校搞基建,好多外观充满时代感嘅大楼就系靠呢班工人辛辛苦苦建成嘅)(嗰时饭 ...

響飯堂撐台腳?浪漫喔~~~

节衰啦~~~~典型贪小便宜兼冇教养冇礼貌,讲嘢大大声~~~~去人哋地头重好似喺自己屋企噉~~~~秀才遇着兵~~~~闹完 !!!!已经闹得好温和咖嘞~~~~哈哈~~~~

不拘小节啫。。。

做大事嘅人,不拘小節呀。

你老世都無意見……你哋講甘多嘢做乜??你老細重情重義吖,無因為班鄉下佬而睇唔起人!

原帖由 cingsan 於 2009-12-10 10:22 發表 你老世都無意見……你哋講甘多嘢做乜??你老細重情重義吖,無因為班鄉下佬而睇唔起人!

好似帮佢地開OT果個唔系我老世啵~~

原帖由 柳寻风 於 2009-12-9 22:29 發表  響飯堂撐台腳?浪漫喔~~~

你未试过撑台脚~~~~~~