QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2279|回復: 4

[八卦時聞籮] 今晚(25/10)2:10-3am,香港TVB会重播「大国堀起」

即係踏入咗26/10の2:10am,不過就唔知会介紹辺個国家 (唔一定係中国)

网上有得下载冇删减版,使咩睇电视!

不过当时播「大国崛起」就真系辛苦啦,讲一阵就播广告最后都唔知狄娜讲个啲咩!

讲俄罗斯嗰集估唔到江生佢竟然会割地俾俄罗斯!

原来今集係講荷蘭

応該係由於狄娜講嘅嘢太中国政治敏感!! 所以当時你地嗰辺就成日cut咗去広告?!

嘩!個「豬乸」成口懶音,聽到想死!

已经播到第二集嘞,第一集系讲西班牙同葡萄牙嘅。系喔,TVB今次重播,系唔系同第一次播嗰个版本一样,有狄娜喺道做旁述以及评论咖?

《大国崛起》真系一个传奇,特别系TVB嗰个版本,零舍珍贵,一嚟系粤语版,二嚟有狄娜嘅精彩政治旁述,而且内容敏感,内地肯定冇得买,可谓再亦都喺内地遇唔到。

所以嗰事首播,每播完一集就即刻喺第二日下载,惊死迟咗过咗下载高峰期冇得下载(我用BT喺香港HDZONE下载),甚至乎一放学就跑返屋企下载,更加试过临下载时发觉鼠标坏咗,「喇喇林」跑出去搭车赶去电脑城买鼠标然后又搭车赶返屋企下载,哈哈哈,真系有惊无险啊。好在,我都成功下载晒全部集数,刻录咗落只DVD道,成功收藏

谂返起嗰时,又真系发觉自己办事几高效率下,真系过瘾