QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1727|回復: 7

[純水無大礙] 你有冇两张一文?

如果一个陌生噉样问你,你大概只系会谂佢想同你唱散纸,有嘅话亦只系举手之劳啫,何乐而不为?问题系当我拎二张一文嘅时候,佢又接住同我讲,唔好意思呀,我畀人打荷包冇钱坐车……我估佢对人类心理会有相当研究,事关,如果一开口同人讲,我畀人打荷包你可唔可以畀两文我搭车呀?系人听到都警觉爆灯啦,咦!呢个系咪骗子?而换咗个方式,首先畀你一个错觉,佢喺无散纸坐车,当你拎出两张一文,佢再同你讲,其实佢嘅意思唔系唱钱,而系问你攞钱,而钱呢你已经拎咗出嚟,唔通你好意思再拒绝佢咩?掂!呢个方法真系有效,今日我就系噉样畀咗佢两文。

如果佢講白話,又不妨畀兩文幫下佢嘅。

我通常直接話:冇。

畀兩文又学到嘢

原帖由 雨夜街燈 於 2009-9-29 21:48 發表 畀兩文又学到嘢

界王

原帖由 雨夜街燈 於 2009-9-29 21:48 發表 畀兩文又学到嘢

你重好,唔使畀钱!

今日有人畀咗一旧水,学到嘢

某某某请大众搬屋,到达嘅嗰部车冇大众LOGO,搬运工亦冇着大众公衣,一到就话物件多,要加三旧,一人口多多搭嘴"你话三百就三百?我话百五得唔得?"一句戏言,就要私人出多一旧水打发嗰帮瘟神走.

如果有需要请搬屋公司,一定要记得请啲有信用嘅公司,好似大众噉,自己接生意,又无内部车,求其喺外面执几件垃圾捞头加部五吨车,成班土匪噉,唔满足令加钱要求就喊打喊杀噉,大家要小心啦.