QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1379|回復: 4

[八卦時聞籮] (香港)「中法」大戰13青少年群毆

25-8-2009

香港《東方日報》

「中法」大戰13青少年群毆

【本報訊】旺角昨晨上演「中法大戰」,四名法國籍青年在快餐店疑因「眼超超」,與鄰枱少年爭執後,在街頭遭九名少年人圍毆,其中一人被水喉通扑穿頭,涉案少年逃去無蹤。

昨晨六時許,四名來港旅遊的法籍青年,在西洋菜南街一間快餐廳吃早餐時,因目光問題惹來鄰枱多名少年不滿,雙方爭吵。

及後四名法籍青年離去,途至窩打老道近廣華醫院對開,少年尾隨而至報復,為數約九人向他們圍毆,有人手持水喉通施襲,兩人當場受傷,其中一名廿三歲青年被扑至頭破血流,少年傷人後乘亂逃去。警員到場追緝涉案少年無果,檢獲兩支水喉通,案中僅頭部受傷青年需送院治理。

遭襲擊的法籍青年在場急救。 (梁永雄攝)

又話香港人質素高???又打又殺算點?
青年人有時毆鬥吓就好多国家都有o架啦!!
原帖由 HK丹尼王子 於 2009-8-25 19:12 發表 青年人有時毆鬥吓就好多国家都有o架啦!!

哈哈,不過香港人夠曬勁啦,望多幾眼就話要打人。
內地,我就以廣州人為例,都係走上去同人哋吵兩句就算,費事打架,因為大家都知道多一事不如少一事。喺呢方面,衝突就比香港少。
望両眼大家「唔順超」就打嘅通常只係D不良青年!!