QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3946|回復: 6

[百家爭鳴] 唔知大家有冇兴趣睇下依度呢

http://topic.csdn.net/t/20021207/15/1239955.html我寻晚无意中搵到嘅,留意saucerman(外星人)依条友讲嘅嘢,仲有依度http://m.qzone.qq.com/cgi-bin/new/msgb_search_jump.cgi?hostuin=94519313,觉得佢有乜讲得唔合理嘅就响度讨论下,我响大洋度发过架啦,冇乜人帮衬咪嚟依度啰
  1、广东人无所不吃,以致吃到连野生动物都要走私进口。  
事实上,「无所不吃」更合理,能够充分利用自然界嘅资源。
而家,人类食来食去就净食果几样,一唔够食,就推平森林来改种或改养自己食开嘅果几种食物。
到底係保留森林,留来捉野生动物食呢?(广东森林覆盖面积全国第一)
定係推平森林,改来种田或放牧牲畜来食呢?
到底边一种对自然界嘅破坏更大呢?

2、包二奶之风就是从广东吹起,竟然有了专业二奶村。 
自然法则,由于女性嘅出生率同寿命均大于男性,所以,喺大多数社会,女性嘅数量係多于男性嘅,一般会多过男性5%—10%,包二奶可以解决5%—10%嘅净余女性嘅生理需要和经济需要。
因此,只要男女三方你情我愿,包二奶係可以接受嘅。应尽快修改《婚姻法》,放弃违背自然法则同人性嘅一夫一妻制。
当然,如果三方中有一方反对嘅话,我认为就唔应该包。包二奶嘅目的係让家庭嘅规模进一步得到发展,如果因此而令家庭分裂,咁就得不偿失。
如果单纯为咗解决性欲,则嫖娼更方便快捷,建议采用呢一种方法。
另外,包二奶自古有之,其发明权并不归广东所有。《圣经》、《古兰经》都赞同包二奶,可见,包二奶係人神共许嘅。

乜都食,廣東人可以話出咗名咯

原帖由 西門暎 於 2009-8-30 13:48 發表 乜都食,廣東人可以話出咗名咯

12月10日,装载1500只猫的K25次列车从南京西开往深圳西。最近一段时间,每天都有数千只猫通过该列火车运抵东莞。本报记者跟踪暗访发现,这批来自南京的猫被送到了佛山大沥桂江三鸟市场,然后通过这个市场批发到中山、江门、肇庆、深圳等城市,或流入食肆,或进入私人厨房,成为餐桌上的一道菜肴。

........

食客中有两名为广东籍,其他都是外省人。当问及吃猫肉有什么特别的感觉时?菜馆一名女服务员说,猫肉能滋阴壮阳。有食客说,只是好奇尝一下。http://www.nanfangdaily.com.cn/nfjx/200812150009.asp

-----------------

我麻烦你睇清楚.

我讲平时生活中比人嘅印象

原帖由 西門暎 於 2009-8-31 16:29 發表 我讲平时生活中比人嘅印象

我讲你呢个印象已经唔update喇。