QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2203|回復: 6

[八卦時聞籮] Google.com無法訪問 Gmail等服務無法使用

網易科技訊 6月24日22時消息,搜索引擎網站Google(Google.com)今晚九點半左右開始在國內無法正常訪問,

中國用戶無法使用包括Gmail、Google閱讀器等在內的多項Google服務。 不過,Google中國搜索網址(Google.cn)仍能訪問。

Google中國(Google China)公共關係部人士崔謹在接受網易科技採訪時表示,Google中國也是剛剛收到用戶回饋,

用戶表示無法使用Google服務。Google中國技術部正在進行調整。她表示,此次多項服務無法使用原因正在調查,詳情尚不清楚。

最新:截至到24日23時10分,部分用戶已經能夠訪問Google(Google.com),但廣州地區電信用戶反映,Google.com和Gmail仍存在無法使用。

此次Google境外網站和多項服務無法服務長達兩小時,Google中國尚未發表任何評論解釋原因。

sorry,我一啲影響都冇,我用嘅係海珠區特有嘅長鴻寬帶,90文包月,唔限時、唔封鎖!
呢排個網都short short哋

系中國電信嘅網絡出問題。

琴日至好返!之前封鎖個陣,連.hk/.tw到上唔到!

有人信系 W.e.b.G.a.t.h.e.r V.e.r.s.i.o.n 2.0  无?

google.com

google.com.hk

都上唔到