QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4044|回復: 7

[歷史考證] 70*80*90后++老豆老母打仔兵器譜

1.雞毛掃——此兵器柔中帶剛,狠勁異常,手握處又有天然雞毛製作的防滑系統,既能吸收打仔過於激烈而滲透出來的手汗,又能作為很好的手部保護作用,防止手磨出泡或者過滑。而且價格便宜,便於收藏,實在是居家旅行,打仔出氣必備武器。  
雞毛掃實可稱為打仔兵器之首!  

2.拖鞋(或同門武器:鞋)——攻擊範圍窄,威力大,反應速度快,聲音效果好,系追唔上嘅情況下仲可以做暗器,而且可以連發。 (百年歷久不衰兵器)

3.皮帶——隨身攜帶,一抽即有。簡直就係必備暗器~~~  

4.教距出外邊串人地——唔洗自己鬱手~~自然有人打~ (鑒於宜家醫藥費貴,最好諗辦法要對方賠償比較實際)

5.衫架——此武器重3兩、長40公分,雖然輕但打得系最痛而且速度快非專業被虐待人士實在難以躲避,系師奶打仔必備架撐!各大商行均有銷售。  (記得留返幾個離浪衫)

6.由中國打仔協會研究中心鑑定的新科研產品「鑊鏟——其真正具備入得廚房出得廳堂多種打仔功能」填補國內外多項空白! (千祈唔好喺煮緊餸時候發放兵器,飯餸錢唔平)

7.飛搖控器——隨手羅到~~而且飛果陣~電池會跟住飛出!命中率高~~殺傷力高! ! (買定一打後備遙控做兵器比較好,原裝無保修)

8.電器——比漏電電器擊中仲有閃電淨化效果,可以減慢個衰仔既逃跑,格擋,同埋還擊速度。  (有電線喞順便綁實佢)

9.開片竹支(70-80公分長,開片長20公分)——攻擊範圍廣,威力大,靈活,而且一舉兩得,系打嘅同時仲有將肉夾起嘅作用,效果只會出現一遍紅腫,唔會有滕條印。  (80后開始絕跡)

10.牙籤——你個衰仔女...."湊"到你咁大仲咁唔聽話...吉吉降頭仔....吉死你.....
(適用部位——衣衫可以遮掩位置,唔喺人哋以為伱D仔女麻風)

11.血滴子現代版——「痰罐」連屎帶尿兜口兜面級落去~~! !  (基本絕跡喞兵器,但效果既可即時產生,更可以維持一段較長時間)

12.柴——速度中等,威力大,表面唔光滑,可以當狼牙棒用,不過依家呢種武器已經絕跡。 (70後專用)

13.痴心情長MI——攻擊範圍細,威力大,效果好,分貝小(無聲),一MI一轉好方便,最岩呢個高效率的時代。  (同牙籤一樣)

14. 如果實屬情急之時,又無武器在手,這時我建議各位家長修煉「兜巴星」——此招陰險,出招快且狠,通常會以配合口中七十二式鬧仔法增加氣勢和威力。個衰仔準 備博嘴的時候,以出奇不易的角度,氣運單田,從與衰仔塊面夾角45度左右出招掌摑其面部(夾角為180度時,此招PROWER MIX),同時使出左右互搏,增加HITS,並且口中大叫:「搏嘴啊哪,搏嘴啊哪。。。」增加此招的氣勢及華麗程度! (一定要好好配合口中七十二式鬧仔法效果更佳)
此招只需每日早上叫衰仔起床的時候加以練習,3-5月即有小成,1年內將有大成。訓練方法簡單,出招華麗,而且不花費任何一分錢,其威力足可與72路打仔棍法比美,僅次於十大打仔武器之首——雞毛掃。實在是各大家長必修的首選打仔招數。

轉自:77go
你試過幾種?
應該問:妳畀人哋試過幾樣?
睇嚟我爸B妈妈揾返嚟嘅嘢最专业,呢度都冇,就系真正嘅滕条啊。话说广州横沙喺滕厂所在地,噉啱得啱桥,我婆婆乡下就系沙贝岛,以我同我细佬呢啲百厌到所有大人都头赤嘅细路,最终于结果就系‘滕条炆猪肉’,名符其实嗰只
我都唔敢出聲,費時被人話OUT, 確實係用藤條最專業! 我婆婆屋企就真係有條藤條,但冇用過,事關婆婆惜到我燶,當正我係孻仔噉,唔捨得打我。 諗起婆婆,我就想喊,好唔捨得。
藤条、皮带、筷子 都试过,被皮带抽的感觉真是超痛~~~

好多種...

好折墮...

哇,我试得多囖。

1)雞毛掃

2)拖鞋   -- 打到的皮一格格。

3)藤条

4)筷子

5)「兜巴星」-- 打到猪头丙0甘。

6)烏蝇拍

7)裁缝用的黑皮竹间尺  -- 痛到入骨。