QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2327|回復: 10

[八卦時聞籮] 鲜榨果汁揭秘,用垃圾暴利令你怕怕~

http://v.youku.com/v_show/id_XODQwNDAwNDg=.html

以后都系食啲咁耐食咗冇乜问题嘅视频,嗰啲咁流嘅嘢,就少掂为妙!饮瓶装水都好过佢!

條新聞女好難頂啊,成日「嗰汁」、「嗰肉」。

只能够一边睇一边笑,生于中国长于中国嘅小傻瓜,食下喝下就会变大傻。唔需要提职能部门,一提职能部门就变得唔好玩唔好笑嘞。试问一下,中华人民共和国嘅所有「职能部门」到底尽咗咩职咩能? 算啦,鬼叫自己系中国人咩。
你有你指责,佢有佢办法。

原帖由 不关云和月 於 2009-4-21 22:19 發表 你有你指责,佢有佢办法。

幾順口噃!

系果gwo2汁,唔系go2汁啊

廣州電視臺。。。。。唉。。。。。。。

哈.....广州台嘅白话太标准喇

简直就系现代粵语嘅典"饭"

个个都睇住个主持口人,都冇人发表吓,报道内容嘅评论。

唔知講乜好,睇嚟奶茶都要飲少啲囉。。。。。

原來個個都係慢性自殺。。。。。《食品安全法》起唔到咩作用,用呢條嚟搪塞:

第二十九条 国家对食品、食品添加剂和食品相关产品实行监管码制度。具体实施办法和步骤由国务院有关部门制定。

。。而且睇落覺得好多都係廢話。

即使对呢啲无良商家再有意见都冇用嗰啵?无人监管嘅前提下,消费者知道真相咯,只有选择唔帮衬佢哋嘅啫,唔系重可以点?

原帖由 monfan 於 2009-4-25 14:53 發表 个个都睇住个主持口人,都冇人发表吓,报道内容嘅评论。

唔係唔撐你,而係啲果汁不嬲都係用啲下欄嚟榨咖啦!通街都知,你知得最遲。