QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2823|回復: 5

有冇人有旧粤语歌

已经收集粤语旧歌好耐(70年代至90代年前期),由于一直以嚟大陆都係北方人嘅天下,喺呢度好难揾到粤语旧歌。 想揾个有同样兴趣嘅朋友分享一下。 icq: 329-826-034 qq: 442645992

Re:有冇人有旧粤语歌

呢个版就系畀大家交流呢样嘢嘅,你可以提出你想要嘅歌,我谂呢度有人会有你想要嘅嘢。不过索取之余一定要有贡献,如果你本身嘅歌唔多,就可以写多啲听歌心得,因为呢度嘅人更乐于将好嘢分享畀有共鸣知音。

我只係怕对网站有影响啫。 不过反正喺大陆都买唔到嘅,大家分享一下应该都冇问题啩。 老实讲,如果啲粤语旧歌係买得到嘅,我一定会买。 以前听讲有朋友去香港,都就会叫佢哋帮手揾下嘅,但係佢哋都话揾唔到。 我想畀个建议,可唔可以喺呢度做多个栏目,专门卖旧版本嘅原版cd(注意係原版本,唔係而家左搭右搭拼凑嗰啲),帮到我哋又可以揾到经费。 不过我谂领牌同埋揾货源都係好难嘅。

芬1012在2005-10-09 14:54:33說道:[br]我只係怕对网站有影响啫。 不过反正喺大陆都买唔到嘅,大家分享一下应该都冇问题啩。 老实讲,如果啲粤语旧歌係买得到嘅,我一定会买。 以前听讲有朋友去香港,都就会叫佢哋帮手揾下嘅,但係佢哋都话揾唔到。 我想畀个建议,可唔可以喺呢度做多个栏目,专门卖旧版本嘅原版cd(注意係原版本,唔係而家左搭右搭拼凑嗰啲),帮到我哋又可以揾到经费。 不过我谂领牌同埋揾货源都係好难嘅。
哈哈,你所讲嘅正系我呢几个月一直做紧嘅,你好快就会见到一个噉嘅网站同埋噉嘅版面,到时希望你会光顾。

http://home.macau.ctm.net/~sailor09/main.html 呢度應該都有咖!

哈哈,你所讲嘅正系我呢几个月一直做紧嘅,你好快就会见到一个噉嘅网站同埋噉嘅版面,到时希望你会光顾。[/quote] highyun兄呢排唔声唔声,之唔就系忙紧呢味野啰,哈哈。。。。。。