QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: samkong

三炮齊發之翻唱--By Samkong

原帖由 poplar 於 2009-4-14 08:18 發表 若要「罗」高分 应该每事问

好像是"攞"高分才对吧?

吾使讲野! 正!!

大家好啊~~~!好耐冇上嚟呢度喇 ,滙賢恭會好掛住大家啊 唔知點解每次上嚟呢度都對呢度好有感情噉《這一曲送給您》 雖然好少上嚟呢度,但滙賢恭會依然記得大家,記得大家一齊尋夢,繼續噉尋夢……

Samkong兄,好多謝你呢三首歌仔啊《這一曲送給您》,《There’s a kind of hush》,《進取》

如果君心裡 常覺有顧慮 前景感到崎嶇
人生有若游戲 他朝總有轉機

……

fficeffice" />我願能助您 鬱結消除 結伴同尋新樂趣
我願憑樂韻 解君寂寞 此曲望您惜取

……

請君您夢鄉緊記 這一曲送給您

浪卷風急不必畏懼  仍懷大志休嘆唏噓
前方即使百丈渠  前方盡管多險壘  毋須感驚恐退縮歸去
揚帆千舟碧海結聚  雄雁上蒼俯覽山堆
人生應飽經煉錘  恒心堅守障礙除  成功彼邦將愉快伴隨

進取  進取  進取  進取  進取  進取  進取  進取
誓要攀登  爭取! 讓理想鼓  再擂! 耀眼星光  稱許!

希望大家繼續尋夢……

原帖由 外外星人 於 2009-4-14 06:32 發表 唔該晒!我有個心願就係將阿SAM啲歌詞執返正,希望大家幫下手(自己一個人估計搞冇掂 )。你唱歌,我執詞,分工合作,咪幾好?!

許冠傑珍藏網入面啲歌詞都好正下架喇,如果見到有錯字可以攞過呢度討論。

来迟左,太busy,sorry~不过晚晚训觉都听嘞,哈哈~正!

虽然不懂粤语,但无可否认----非常的好听!