QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4341|回復: 7

《我的野蛮奶奶》主题曲

而家翡翠台放紧嘅《我的野蛮奶奶》几搞笑嘅噃,虫子上网搜番个联接,攞出嚟畀大家欣赏吓,同时希望边位朋友可以提供歌词。 估唔到汪明荃演呢种戏都几得嘅噃!
em6:

Re:《我的野蛮奶奶》主题曲

汪明荃/胡杏兒/黄宗澤 - 我的野蠻奶奶(我的野蠻奶奶)[完整版] 作曲:譚天樂 填词:陳詩慧 汪:一梳梳到尾 二梳百髮齊眉   三梳兒孫滿地   初歸新抱 落地孩兒   呢句簡單句子 教妳以後做每一件事   都要照住我嘅意思   我話一 妳咪話二 妳咪旨意放肆 咪旨意喺我地方鬧事 對我好好服侍 好好散葉開枝 就會俾妳過好日子 胡:呀奶奶 你咪眞係以為自己大嗮   究竟我前世係咪欠咗妳未還清嘅孽債   何解 我要受妳氣 何解   何解妳要擺出一副高高在上嘅姿態 *女:他仍是要栖身於這家 願望怎將他撇下 汪:仍然是你 胡:仍然受氣 女:不甘被氣死* 女:合侶交杯點情郎 月老始終喜欢 凝造際遇將愛贈送 這需要一手應投 無奈訓示从沒理這位聽眾 胡:也許水火眞能溶   或許始終一天 明白我也盡力服從   絕對不會放縱 將追憶一一延續 女:絕對不會放縱 這家規再多亦服從 黄:家和萬事興 家衰口不停   妳地鬧得如此起勁   好希望你地可以肅靜 停一停 安撫我弱小心靈 洗耳恭聽 既然大家都屬於 一個家庭 用一个環境 去擁有感情 我相信雨後一定會天晴 一家人總可以高高興興 repeat * 女:為妳苦心終明了   就算幾許辛酸 明白尊卑的确重要   這雙依那可歡笑 全部訓示 全部也都聽教了 胡:為我苦心終明了   到了今天終於 明白當天多麼可笑   面對不介意了 怎相處好好學了 女:面對不介意了 今天要學了 怎歡笑

好搞笑呀~我鍾意~~

多谢晒噃! em6:

唔使唔該~~ 不過唔知點解歌詞用首歌唔配合既...會唔會有完整版既主題曲呢?

我之前係喺www.baidu.com度搜嘅,就得呢一首嘅啫,可能係呢个联接係片段嚟嘅

我聽過完整版,是對番歌詞嘎。。好盞鬼咯~! em2:

我把这部电视剧刻碟了! em2: