QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10736|回復: 13

[公告]粵語協會華東區Q群/M群

公      告      

粵語協會授權,[粵協華東區粵音堂]官方Q群已經建立,主收華東地區愛好粵語(包括電影、電視劇、歌曲等一切同粵語有關之方面)的朋友,其他地區人士亦可加入。

群内討論請自覺圍繞與粵語有關之話題展開。

會粵語的朋友可以粵語交流,不會粵語的朋友可用普通話或其他語言交流,有一定粵語基礎的朋友請耐心指導其它初學者,共同學習,共同進步。

粵協華東區粤音堂QQ群:72726224(超級群)

MSN配對群【CAAS-EC】group315379@msnzone.cn

已有粵協網站ID者請在驗證信息内註明此ID號。

入群后請按以下格式修改個人群名片:[所在省份(城市)簡稱]-[粵協ID/昵稱]

入群後請文明交流!如發現任何不文明現象請及時通知管理員,多謝配合!

群成員請隨時關注群共享群空間(群空間只對群成員開放)最新動態。

歡迎同時邀請您身邊的朋友一同過來交流!感謝您的支持!

粵語協會華東區

2010年11月13日更新

若有任何問題,可論壇短信於我,或者直接QQ聯繫: Jean(加好友請註明ID)

經已join in
恭喜Jean分舵主!
有個問題,如果我哋都加晒入去,噉想加入嘅外地朋友嘅名額咪少咗囖。

原帖由 gboss 於 2008-11-4 11:38 發表 有個問題,如果我哋都加晒入去,噉想加入嘅外地朋友嘅名額咪少咗囖。

入去為咗戥場搞氣氛,等外地朋友多咗嘅時候,你就功成身退,可以退群。

原帖由 gboss 於 2008-11-4 11:38 發表 有個問題,如果我哋都加晒入去,噉想加入嘅外地朋友嘅名額咪少咗囖。

名額唔係問題,滿晒可以升級,爆咗可以加群~~唔使擔心~~~ 有興趣可以入嚟傾吓。。。

本群成員數已過百,特此留低紀錄!

本群已升級為VIP群,多謝粵協會員「匯賢恭會」!

歡迎廣大粵語愛好者繼續加入!

而家開始需要通過驗證先可以加入此群,入群之後請各位嚴守群道!違者T!

加群啰。。。。加群啰。。。。
粵協華東分區粵音堂A群已滿員,請各位入B群,B群號:101627034

留低個腳印先,  == 睇下可唔可以申請, 希望加入,

經已join in
呢個Q群係乜東東,海外粵人唔啱嘅。希望有人搞YM, GTALK, SKYPE粵語群, 噉我就參架喇。
内容不错,很实用的东西,支持一下楼主,多多关照了

顶了~~

Signature----------------------------------------------------------------------------
We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act, but a habit ugg boots ugg cardy ugg Tall ugg short UGG Bailey Button

喺眾群員支持下,本Q群經已成功升級為超級群,群員已突破200并發展緊。

由於QQ某啲原因,特加配一個MSN配對群【CAAS-EC】:group315379@msnzone.cn,歡迎各位加入繼續支持!

同時,本群已與YY粵語頻道合作,鍾意語音吹水嘅朋友可以入YY粵語頻道65269232,入邊會有人教粵語,適合各層次人士。預祝大家玩得開心!