QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3472|回復: 2

[資料收集] 用IE无法显示粵字者之福音——粵字大全PDF版正式版发行

正式版源代码放响src个两个rar入面,带win字样嘅係windows版,全部scr文件均可用Windows个Notepad打开。源代码嘅编译命令同html版一样。
txt格式嘅原始表格放喺源代码嘅dat目录下面。透过修改原始表格内容,就可以修改到PDF表格嘅内容,唔使考虑排版,方便日后内容更新换代。
txt原始表格嘅修改规范,请参照html版http://bbs.cantonese.asia/viewthread.php?tid=10620(两者一样)。

呢度回应一下上一版嘅部分意见:
原帖由 余OK 於 2008-9-14 11:03 發表   ...個PDF文檔可以考慮加個醒目嘅粵協logo(連帶網址)。同時發現有個別赤化字要修正返:「液体溅出或喷出」。 ...

此PDF版係按足原2007贺岁版嚟编辑,一字不改,所以原版嘅所有错漏,PDF版都会有。粵字表係粵協集体智慧同血汗成果,我唔敢一人占功,呢度我只係想整理下佢。喺其他贴我当然会对表嘅具体内容提出建议。当然,等大家收集汇成2009版,我亦非常愿意贡献该源代码嚟生成PDF嘅2009版:)。
关于logo,html版已经有更正版,但粵協网站上嘅仲係旧版,显示唔到logo嘅,请余兄更新之。

欢迎大家继续对PDF版提出意见建议。 [ 本帖最後由 kumkee 於 2008-9-18 09:17 編輯 ]

pdf.rar

828.99 KB, 下載次數: 113

斋PDF文件

canchars-pdf_v1.rar

895.56 KB, 閱讀權限: 20, 下載次數: 9

PDF + 源代码 + 原始表格

收藏先,唔该晒!
唔客氣咯噃!!袋入袋先…thank you!!