QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3075|回復: 18

[衣食住行] 求能人异士,请入来

大家好:

睇完我噶问题后唔好闹我,我都知唔应该系度问呢个问题但我确实系无办法。

件事系甘,我想查一个湛江移动号码噶通话记录,目的系想知道入边一个138开头噶号码。但据我所知,要有对方号码噶服务密码或者系距噶身份证加埋我噶身份证先可以去电信厅查询,或者系派出所噶辅助调查文件(呢个太高难度不考虑)。最后一个办法就系有熟人系电信营业厅做野。我已经托朋友去帮我稳了但未有答复,我都唔敢抱太大希望。

点解我要甘做?因为对方争我钱,据我所知系借俾距一个朋友,即系开头我提到噶138开头的手机号码(佛山号码来噶)。我想知道对方系因何事失踪?呢2个月来一直关机,好似人间蒸发甘。

各位有无好噶办法可以帮下手?

你冇佢屋企電話或者地址咩?同佢熟唔熟架?

講到好似又有案發噉嘅。。。

Sherlock Holmes帮到你。

歇洛克·福尔摩斯
维基百科,自由的百科全书
歇洛克·福尔摩斯[1](Sherlock Holmes,又译夏洛克·福尔摩斯),是一个虚构的侦探人物,是由19世纪末的英国侦探小说家阿瑟·柯南·道尔所塑造的一个才华横溢的侦探形象。福尔摩斯自己称自己是一名「咨询侦探」,也就是说当其他私人或官方侦探遇到困难时常常向他求救。故事透露福尔摩斯经常能够足不出户就可以解决很多疑难问题,但是大部分故事都集中讲述一些比较困难、需要福尔摩斯出门调查的案子。福尔摩斯善于通过观察与演绎法来解决问题。柯南·道尔是从自己就读的爱丁堡大学一名善于观察的老师的身上获得灵感,创造了福尔摩斯这一人物的。

星爺  人地D正經野 你就米講笑拉

正经过正经

脑筋急转弯,谂清楚先好讲。
再唔得不如求吓碟仙啦

呢D乜碟仙啊笔仙啊我从来唔玩,万一真系有野甘点算啊。

除左个手机号码,乜都无,我都知道甘样好愚,无异于大海捞针。

福尔摩斯都救唔到了

我怀疑真系被人标参,死咯唔知点算。唯有日日念经,安静等待。。。。。。。

五個字:你被人騙了。

外外的意思應該是「福爾摩斯」——案件——圈套以及虛構故事——詐欺、騙案——你被人騙了。

誆咗你啲水(應該話啲水已經到手),重唔夾帶私逃閃人咩,畀得你個電話都假啦。

原帖由 紫凤凰 於 2008-9-4 11:04 發表 五個字:你被人騙了。   外外的意思應該是「福爾摩斯」——案件——圈套以及虛構故事——詐欺、騙案——你被人騙了。   誆咗你啲水(應該話啲水已經到手),重唔夾帶私逃閃人咩,畀得你個電話都假啦。 ...

全中
畀你揾到个号码噉又可以点?你除咗问佢几时还钱之外,重有其他更好嘅办法咩,讲真啦,如果佢真系有心要还你钱,何须要你去查佢手机内容?而且呢啲都涉及人家嘅私隐问题,系咪唔系几好吖?
財入光棍手,有去冇回头

长叹一声:唉~~~~~~~

又系!揾到又如何?无需强求了!算了罢了

一字咁浅

我意思话搵私家侦探或者收数公司, 唔明点解啲人个脑咁复杂。

我意思话搵私家侦探或者收数公司, 唔明点解啲人个脑咁复杂。

因为人地将你稔得太复杂,以为你每句话都有玄机

原帖由 tendy 於 2008-9-4 10:19 發表 呢D乜碟仙啊笔仙啊我从来唔玩,万一真系有野甘点算啊。除左个手机号码,乜都无,我都知道甘样好愚,无异于大海捞针。福尔摩斯都救唔到了我怀疑真系被人标参,死咯唔知点算。唯有日日念经,安静等待。。。。。。。 ...

都係放棄等待為好~~~~等有一日或者會有驚喜,唔係日日掛住會好痛苦嘅~~

佢欠你幾多呀?如果只係欠一千幾百,就當請人食餐勁使咗去。如果係欠你一千幾百萬,懸紅百零萬,全國通緝佢,包一個月就刮到佢出嚟。

都係放棄等待為好~~~~等有一日或者會有驚喜,唔係日日掛住會好痛苦嘅~~

系啊日日心挂挂好辛苦。

佢欠你幾多呀?如果只係欠一千幾百,就當請人食餐勁使咗去。如果係欠你一千幾百萬,懸紅百零萬,全國通緝佢,包一個月就刮到佢出嚟。

两三千咯,话多唔多话少唔少。钱还是小事,事关伤到我个心了

算啦,下次带眼识人,赊借免问!!!

算啦,下次带眼识人,赊借免问!!!

岩听!都系银纸抵锡。