QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6156|回復: 27

[純水無大礙] 咩叫捞佬思维?

思想狹隘的産物。
畀外省网友睇下。
所以咪話囖,粵人對住呢尐網絡暴徒,必須以牙還牙,等佢哋知驚。唔係嘅話,佢哋會以爲我哋粵人真係好蝦,繼續有恃無恐啊。

我呢张"正"呀,曾经轰动全港呀.

我呢张个人珍藏,特登留返嚟,睇下自己几时心情down果时攞出嚟睇返,马上自愈.

出作埋私人珍藏 ?唔话得!噉呢条友当年嘛红过红药水?不过我都系孤陋寡闻,第一次见。

新鲜滚热辣!一个自称「捞头」嘅物体嘅忏悔:

卢先生,我是一个外省人,也就是广州人称呼的捞头.我看了很多您写的文章,您讲得很对,我实在是太认同您的观点了.我们这些捞佬实在是做太多坏事了……

http://general-lo.blogcn.com/diary,18725002.shtml ←欲知详情,请移玉手

另外一个则自称系「捞佬一个」,又系忏悔:↓

七绝:奥运仆直·北京衰硬.

http://general-lo.blogcn.com/diary,18659581.shtml ←欲知详情,请移玉手

云月妹妹:我好想帮你咖!奈何佢话要审核,唔知通唔通得过呢?!

奉「普通话」为「母语」嘅人连猪狗都不如!

http://general-lo.blogcn.com/diary,13922374.shtml
http://general-lo.blogcn.com/diary,13922374.shtml

我都想闹嗰个撈閪,不过畀佢审查咗,想闹都冇得闹!
原帖由 柳寻风 於 2008-8-23 09:14 發表 6505

呢个男人就系十足嘅撈閪形象嘞,猥猥琐琐,一副前世未畀人打夠嘅款。
唔知香港人听到呢一席发言之后,有尐么嘢反应呢?

這個世界只有互利互惠。

不過講真,當年若果唔係朱鎔基總理嘅一句話,索羅斯都未必退得咁快。

原帖由 紫凤凰 於 2008-8-23 13:55 發表 這個世界只有互利互惠。   不過講真,當年若果唔係朱鎔基總理嘅一句話,索羅斯都未必退得咁快。

幫忙我哋自然識得感謝。但係呢條友嘅語氣簡直就係當香港人係向中央乞食嘅狗,噉樣就簡直係欺人太甚嘞!!

原帖由 xiss 於 2008-8-23 13:18 發表 呢个男人就系十足嘅撈閪形象嘞,猥猥琐琐,一副前世未畀人打夠嘅款。唔知香港人听到呢一席发言之后,有尐么嘢反应呢?

香港人聽到呢件撈西講嘢,反而好平靜。佢哋只會當呢條友腦殘,唔會太擺喺心上,而且,佢哋亦會反思,點解香港呢十年咁唔爭氣,為咗賺錢,放棄咗唔少自己嘅嘢,甚至畀撈西覺得要靠中央照顧先可以生存。

唔该晒

入得审查就冇乜可能放行嘞,因为我都试过闹佢N次,都系无声无息失踪咗,咪拎条捞佬出嚟示众啰。

原帖由 不关云和月 於 2008-8-23 09:35 發表 出作埋私人珍藏 ?唔话得!噉呢条友当年嘛红过红药水?不过我都系孤陋寡闻,第一次见。

http://hk.youtube.com/watch?v=IxrQ9Sqcbp4

原帖由 xiss 於 2008-8-23 13:18 發表 呢个男人就系十足嘅撈閪形象嘞,猥猥琐琐,一副前世未畀人打夠嘅款。唔知香港人听到呢一席发言之后,有尐么嘢反应呢?

我听返嚟嘅版本系,呢件野响香港嘅各大BBS畀网民插到阿妈都唔认得.

响当晚嘅萧鼓XX(电台节目),萧若元都有作评论,佢认为既然有人想做老豆,就要养仔(非原话.有原话摆唔上枱),咁话.

条捞头好搞笑,睇现场笑到碌地,一副 高高在上死款,好似佢一个人代表晒中央。

不过我都系认同你讲果句说话:如果畀返H  gong人地,有人即喊!莫讲话叫佢放H gong走,就算叫佢放gwong 东走,打死佢阿妈佢都唔肯。咁,学咩人大声~~鄙视!

(借问声「香」字同「东」字粤拼点打呀。丑死怪喇。