QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5796|回復: 7

《法政先鋒》真係咁好睇?

我未睇過《法政先鋒2》,不過見到身邊好多同學都下載嚟睇,重係新出嘅粵語版(本人喺南京)。呢齣電視劇真係咁好睇?

發覺TVB拍嘅戲係好受歡迎,不過好耐冇睇過,套路冇咩點變,有啲悶。

其实TVB嘅节目经已耷晒,估计你系思乡过头,故此先咁恨睇嗟。

個ending 唔多得

我都唔係咁想睇,對電視劇都冇晒興趣

食完飯,睇吓電視,幾好呀。

出劇幾好睇呀。

我睇戲睇人嘅…啲唔識嘅演員…冇興趣

原帖由 cingsan 於 2008-7-7 10:08 發表 我睇戲睇人嘅…啲唔識嘅演員…冇興趣

主要演員:歐陽振華、佘詩曼、蒙嘉慧、林文龍、鐘嘉欣、鄭嘉穎、郭少芸、曹永廉、羅樂林、盧宛茵、惠英紅、呂珊、陳美詩、楊秀惠、谷峰、陳芷菁

其他演員:楊思琦、陳敏之、李詩韻、陸詩韻、李亞男、甄志強

歐陽振華——飾演主角高彥博,英文名Tim,暱稱Tim Sir,法庭科學鑑證部(法證部全名)高級化驗師。

佘詩曼——飾演女主角馬幗英,英文名Bell,花名英國馬,前毒品調查科高級督察,後加入刑事偵緝隊(重案組全名)。

蒙嘉慧——飾演女主角梁小柔,高彥博妻,前重案組高級督察,後加入刑事情報科(CIB),犯罪心理學專家。

林文龍——飾演主角古澤琛,暱稱Dr. Koo,高彥博前妻的弟弟,著名偵探小說作家古采尼,著名法醫。

鐘嘉欣——飾演《法證先鋒1》女主角林汀汀,第二部出現前六集,古澤琛未婚妻,法證部法證人員。

鄭嘉穎——飾演主角楊逸昇,英文名Ivan,前英國爆炸品主理人員,爆炸品主理專家,法證部法證人員。

郭少芸——飾演女配角Yvonne,法證人員。

曹永廉——飾演配角沈雄,暱稱阿沈,重案組人員。

羅樂林——飾演馬幗英父

盧宛茵——飾演馬幗英大媽

惠英紅——飾演馬幗英母

呂珊——飾演楊逸昇姑姐,英文名Connie,私房菜老闆娘。

陳美詩——飾演方妙娜,英文名Fomula,軍裝警員,視Bell為偶像,楊逸昇表妹,Connie個女。

楊秀惠——飾演重案組探員

谷峰——飾演高通,Tim父。

陳芷菁——飾演林沛沛,林汀汀家姐,Tim前愛人,前心臟病醫生,善終服務項目管理人。