QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3295|回復: 10

[與你共鳴](2)《海角天涯》第一次聽就畀深深吸引咗~

海角天涯

蘇永康

淋着雨看花都  都傻傻地说声早
沿路看游客过路  如为见你面来到
堤岸里看关岛  宁静日落与芳草
如没你柔美脚步  潮浪气力全无

从天涯那方开始  到海角尽处
我有你在心窝居住
从春来曙光开始  从秋天的深处
指尖给你写千百字情书

当铁塔没光芒  就算多瑙河枯乾
这对眼内深藏没变风光
就算这世界没天堂  就算天际无星光
你已有最好景致回望

南极里雪花飞  长城上雨纷飞
如为了逗你欢喜  强弱快慢全迎合你
同度过每一天  寒日仲夏也一起
求地壳连结一起  强调爱极神奇

从天涯那方开始  到海角尽处
我有你在心窝居住
从春来曙光开始  从秋天的深处
指尖给你写千百字情书

当铁塔没光芒  就算多瑙河枯乾
这对眼内深藏没变风光
就算这世界没天堂  就算天际无星光
你已有最好景致回望

上個星期喺間服裝鋪度聽到呢首歌,就畀深深吸引咗,喺個門口企咗好耐聽到呆呆地,有啲傷感,又有啲惆悵~~~~~~~

等我諗起用手機錄低時經已差唔多接近尾聲 加上周圍好嘈~~~所以之後喺錄音裡一句詞都聽唔到 。。。。。返嚟處處問人~處處搵,就係搵唔到~~~~~~

等咗四日,終於有驚喜,好多謝呢位朋友~佢都唔知係咩歌,但係佢好有心噉幫我搵到呢首歌~真係唔知點感激佢!

家陣又開緊OT。。。。不過有歌聽就唔會覺得攰~~~~~~~~~~~~~~

酒不醉人人自醉,歌不迷人人自迷。

Jean系咁心悒?

酒不醉人人自醉,歌不迷人人自迷。

Jean系咁心悒?

聽到呢啲傷感嘅旋律,我就會噉架啦~~特別容易產生共鳴

原帖由 cingsan 於 2008-6-20 12:22 發表 酒不醉人人自醉,歌不迷人人自迷。 Jean系咁心悒?

啊,你部复印机吖,版权所有,翻版必究。

原帖由 Jean 於 2008-6-20 12:53 發表 聽到呢啲傷感嘅旋律,我就會噉架啦~~特別容易產生共鳴

噉妳做唔到律师。当事人整首噉嘅歌出嚟,妳当堂喊晒,重点上court呢?

原帖由 外外星人 於 2008-6-20 13:06 發表   噉妳做唔到律师。当事人整首噉嘅歌出嚟,妳当堂喊晒,重点上court呢?

噉又唔會~~幾時可以發洩情緒,幾時唔得我係識分架!係正常人,一般情況都可以自己控制到自己架啦~~重有,基本上人多嘅地方感情就投入唔到幾多。。。。

原帖由 外外星人 於 2008-6-20 13:00 發表 啊,你部复印机吖,版权所有,翻版必究。
如有雷同,純屬巧合!
哎吔…乜牛仔褲係大狀嚟0架……啱喇…喺粵協首頁度加入「本會常年法律顧問XXX」都唔會0甘易畀人砌生豬肉喇…

一聽就覺得選律好熟悉,就係嗌唔出歌名。

估唔到係蘇永康唱嘅。

康仔呢首歌,好听