QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6452|回復: 12

[雜文] 正文一篇.................

一矢中的……

其實對於呢篇嘢,我絕對有同感……

就算全大陆比人洗晒脑,都仲剩翻广东!

没有个人想法,没有逻辑...

中國飽受咗兩千幾年嘅帝制,E種思想已經根深蒂固。

要改變,除非再經歷兩千幾年咯……

屋企人行到出边都唔会话:唔系兄弟!

人地美国人都系在美国搞搞阵,都唔会到我地中国来!

同感!

我哋唔可以冇咗愛國嘅心,但係,當愛國愛到盲目嘅時候,就好似番番去舊陣時封建社會噉嘞——行差踏錯一步就畀人諸九族噉諸。

唉~~~中國就0敢…

唉~~~~~~~時時都有噉嘅文。。。。

雖然事實唔可否認,但係有時睇呢啲文都覺得攰~~~ 事實已經好清楚。。。。重体會緊。。。承受緊。。。又需要睇乜啫~!睇過都係發吓牢騷。。。。冇實質意義。。。。唉~~~~~

至緊要嘅問題係點先可以改變,點先可以改進到呢???~~~

原帖由 Jean 於 2008-5-26 10:15 發表

唉~~~~~~~時時都有噉嘅文。。。。

雖然事實唔可否認,但係有時睇呢啲文都覺得攰~~~ 事實已經好清楚。。。。重体會緊。。。承受緊。。。又需要睇乜啫~!睇過都係發吓牢騷。。。。冇實質意義。。。。唉~~~~~

至緊要嘅問題係點先可以改變,點先可以改進到呢???~~~

如果你連至基本嘅包容都冇,吓吓諗住人哋如何如何傷害你哋中國人嘅所謂民族感情,又談何改進呢!?

倪生好快又會畀人質問:「你是不是中國人?」

倪生答曰:「我有美国护照。」

亞倪生喺5月31號嘅生果報再發表咗篇對糞青批評嘅文章,大家不妨睇吓.........

http://pda.eloklau.com/g/news/applehk/view_apple.php?issue=20080531&art_id=11172297&sec=_sub