QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4794|回復: 8

[我手寫我口] 恶顶嘅一日,好彩最尾都有家姐同姐夫氹翻下~~~(请正字)

我顶佢个肺,检查嘅人终于到我哋嗰度,检查就检查啦,嚟嗰啲人都唔知系乜鬼素质嘅,肯定系坐机关唔使做网点业务嘅,重要系目中冇人兼冇礼貌。

神早嚟到,我哋老顶同佢哋打招呼:‘你好,你哋嚟检查啦?’。跟住件件都冇表情兼唔睬人。我哋头一睇系啲噉嘅人,决定唔自己去招呼佢哋,叫我哋个坐班去。因为在情在理都应该系坐班去应酬佢哋,因为系内控检查嘛~~~坐班又同佢哋打招呼,一样系噉样唔睬人,哗~~~都唔知系乜叉嘢支行嘅机关领导,一啲礼貌都冇。 然后中午时,我哋坐班根本都费Q事同佢哋食饭,滴阿头同佢哋食饭~~~噉带人来检查嘅就一定系我哋自己机关嘅人,嗰个同事就好好人,兼好好命嘅。我哋个个都好钟意佢。啱噉佢喺我哋单位做过嘢,同我哋又熟,佢家阵有咗BB,重要系打孖上,我哋个个都戥佢开心~~~我哋阿头本来就唔想同检查嘅人讲嘢,噉就一定系同佢拉下家常~~于是就讲:你真系好命啦,未嫁时中到大奖得部车,嫁咗又可以陀到孖胎~~~点知,检查嘅人当中有件死女人,就系一到我哋单位就黑口黑面个件,就讲:‘有啲嘢唔系噉讲嘎~~~’跟住就噏咗好多好唔好老嚟嘅嘢~~~哗,咦种死女人,正牌一副憎人富贵厌人穷嘅死样~~~听讲佢系某上级单位个人部老总个老婆~~顶~~~睇到咦种噉样嘅女人,即使自己系身为女性,都同赞成佢老公包二奶~~~哗~~噉嘅女人,对住佢,乜嘢欲望都冇啦:块面重黑过黑面神,讲啲嘢又刻薄,啲五官生得难睇唔在讲,重要好似佢讲嗰啲嘢噉刻薄~~唉~~~造物者有时真系好公平~~~

最令我扯火嘅系,佢哋中午居然瞓咗我平时瞓觉嘅地方,其实噉都算啦,一日半日,但佢哋居然重要用我嘅被同枕头,真系可怒也!!!!!一啲家教同卫生习惯都冇!!本来嚟检查嘅就已经系有男有女嘞嘎,要休息用同一间房都冇所谓啦,但系重要用我哋被同枕头,用完之后重唔折翻好。中午我就喺阿头房间瞓,我唔知佢哋听唔听到我讲嘢,我大大声同阿头抱怨,其实就系想畀佢哋听到,我话:有冇搞错啊,连我啲嘢都用,今晚就一定要全部拎翻晒屋企洗啦,都唔知有冇狐臭嘅@@@!!!

恶顶咗一日之后,好彩落班时,家姐同姐夫要送部折叠式嘅单车畀我兼送我翻屋企,条气不知顺翻几多啊~~~

不知所雲……

使唔使卢总氹下噉啊?

正字嘅嘢,想公开定私下解决?

公开啦,系余OK叫我发上嚟畀人正下字

用人哋啲枕头被,真係夠晒講衛生...

返屋企攞消毒藥水添呀

原帖由 猫妖008 於 2008-5-12 10:19 PM 發表 公开啦,系余OK叫我发上嚟畀人正下字
佢自己做乜唔帮你正啊?
恶顶都要顶一下

原帖由 卢总 於 2008-5-13 02:12 發表 佢自己做乜唔帮你正啊?

我唔知啊,其实系余OK话发上论坛,系唔知边个讲话我唔通顺,我自己改过一次,噉发上嚟时就请大家帮手正之嘛,噉卢总得闲就帮帮手啦~~~

你揾啲识几国语言或者分韵、网页技术嘅版主啦!

佢哋比较得闲啲!得闲到可以喺我背脊插咗几嘢——可能系佢哋无聊得滞,想揾交嚟嗌!