QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7637|回復: 18

揾歌:《阿里巴巴》 林子祥

部分歌词:

阿里阿里巴巴阿里巴巴跟踪土匪好细心
阿里阿里巴巴阿里巴巴追踪土匪好勇敢
芝麻开门芝麻开门明白了明白了
芝麻开门芝麻开门

幾得意嘅歌仔~~~

唔该微笑兄弟!唔该晒!!!

阿里巴巴(粤语)

实在没法打开她的芳心 令我每天伤心
为甚尚未打开她的芳心 未似Ali咁幸运
自问或会郁郁终始一生 我有真心有痴心
可否帮我默默问爱神

* Ali Ali Baba Ali Baba 跟踪土匪好细心
Ali Ali Baba Ali Baba 跟踪土匪好勇敢
Open Open Sesame Sesame Open Open Sesame Sesame
Open Open Sesame Sesame Open Open Sesame Sesame

Ali Ali Baba 门禁点样打开 Ali 听到Jean
Ali Ali Baba 门禁点样打开 Ali 睇到Jean
Open Open Sesame Sesame Open Open Sesame Sesame *

为甚尚未打开她的芳心 未似Ali咁幸运
只要有恒心 铁柱磨成针 自问或会郁郁终始一生
我有真心有痴心 可否帮我默默问爱神

原帖由 外外星人 於 2008-5-12 14:06 發表 阿里巴巴(粤语)   实在没法打开她的芳心 令我每天伤心 为甚尚未打开她的芳心 未似Ali咁幸运 自问或会郁郁终始一生 我有真心有痴心 可否帮我默默问爱神   * Ali Ali Baba Ali Baba 跟踪土匪好细心 Ali Ali B ...

做乜P晒我嘅名~~~~

因乜解究成日(目及)实我啫?!

为什尚未打开她的芳心 未似Ali咁幸运
只要有恒心 铁柱磨成针

自问或会郁郁终此一生

Ali AliBaba AliBaba跟踪土匪好细心
Ali AliBaba AliBaba跟踪土匪好勇敢

芝麻开门 芝麻开门 明白了 明白了

Ali AliBaba 门禁点样打开 阿星听到Jean
Ali AliBaba 门禁点样打开 阿星睇到Jean

Open Open Open Open Sesame Sesame

Open Open Open Open Sesame Sesame

为什尚未打开她的芳心 未似Ali咁幸运
只要有恒心 铁柱磨成针

自问或会郁郁终此一生

Ali AliBaba AliBaba跟踪土匪好细心
Ali AliBaba AliBaba跟踪土匪好勇敢

Ali AliBaba 门禁点样打开 阿星听到Jean
Ali AliBaba 门禁点样打开 阿星睇到Jean

Ali AliBaba 令我点样想到打开她的心

盧總幾時忽然雅興大發,改編歌詞,哈哈。
冇!见人哋改开,而且啲歌词又有错漏,噉我系正字局常委吖嘛!

Ali  AliBaba  AliBaba          跟踪    土匪        好细心

星星 环球精英  型形星星   关心  JEAN妹  好细心

Ali    AliBaba    AliBaba          跟踪   土匪       好勇敢

星星 环球精英  型形星星      JEAN妹  好勇敢

原帖由 楚申读 於 2008-5-12 20:46 發表 Ali  AliBaba  AliBaba          跟踪    土匪        好细心 星星 环球精英  型形星星   关心  ...

楚兄妙句!冇得頂!

哈哈!重好抵死添!哈哈哈!

乜嘢同乜嘢呀 。。。。。。我乜都睇唔到。。。。。。。。。。。。。。

原帖由 Jean 於 2008-5-12 13:10 發表 幾得意嘅歌仔~~~

原作系英文歌,搵到可以贴埋上嚟。

阿Jean几时变左土匪?女土匪?斯文的女土匪?

Alibaba Pappy'ion

Alibaba[1].wma (1.82 MB, 下載次數: 51)

1001 Nights (Alibaba) 1979

Pappy'ion 1001 Nights (Alibaba)
德國 Pappy'ion 樂團於1979年發行嘅舞曲
由女歌手「Pappy'ion」於1979年嘅德語版首唱之後,迅速熱遍全球,喺多個國家被翻唱。