還者為濤 發表於 2006-12-5 22:38:07

冇發現12月4號嘅

還者為濤 發表於 2006-12-5 22:39:07

<p>有去年12月4號嘅</p>
[此帖子已經被作者於2006-12-5 14:41:13編輯過]

desmond 發表於 2006-12-5 23:18:55

係12月3號節目。

lhk 發表於 2006-12-5 23:52:09

<p>多謝你啊DESMOND,本來想聼但當時唔得閒,好彩有得重溫</p>

desmond 發表於 2006-12-4 18:04:16

[推薦]香港電臺節目「講東講西」今天講 繁簡體字,有些資料很有趣

對這方面有興趣的人可以聽聽。(如果對繁簡體字有深入研究的,可能嗤之以鼻)。<p><font class="body">題目有些關於兩派恩仇,簡化字的原則,中文字全盤拉丁化,簡體字第一、二次表,優質的簡化字,劣質的簡化字,舊執政人士受繁體字教育,對簡體字不太熟識的例子,東南亞國家(越南)拉丁化的過程等等 </font></p><p><font class="body">我一直對這題目很有興趣,所以向大家 recommend.<br/><a href="http://www.rthk.org.hk/rthk/radio2/freeaswind/20061203.html" target="_blank">http://www.rthk.org.hk/rthk/radio2/freeaswind/20061203.html</a></font></p>

余OK 發表於 2006-12-4 18:09:26

祇要唔係太過極端嘅觀點都應該唔錯嘅。一分為二睇問題始終work啲。

余OK 發表於 2006-12-6 05:02:39

好似唔完整噉嘅?去到50幾分就冇咯。

余OK 發表於 2006-12-6 18:08:27

全長55分鐘幾,但到最屘明明個節目話廣告返嚟重有下一part,但冇繼續錄落去。

lhk 發表於 2006-12-6 06:34:49

<p>我聽到網站上是完整版本,無問題的</p>

還者為濤 發表於 2006-12-6 22:19:54

<p>聼完唔好關播放器,重有下集嘅,渠會重新播放</p>
頁: [1]
查看完整版本: [推薦]香港電臺節目「講東講西」今天講 繁簡體字,有些資料很有趣