QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: SSSSSEGAAAAA

[南派功夫] 跆拳道的脚!好cool!好劲!

Re:跆拳道的脚!好cool!好劲!

我泥更正一下先,李小龙的确从距朋友李进九果度学过跆拳道,但距学果d并吾系你所谓果d好有价值噶wtf噢,距学噶系注重搏击噶itf啊.

南拳蔡李佛在2004-10-11 01:08:09说道:[br]我泥更正一下先,李小龙的确从距朋友李进九果度学过跆拳道,但距学果d并吾系你所谓果d好有价值噶wtf噢,距学噶系注重搏击噶itf啊.
對不起, 請問你後面那句是對我說的嗎???? em14: 你是否有點誤會? 我沒有說wtf有價值過itf... 我都學左好多itf既野...我個人覺得itf係實用d... 講真...跟上一輩既師傅好好...佢地會將當年佢地學既野教晒俾我地...我學既跆拳已揉合左兩樣... 對wtf 我只是覺得佢有佢既好處...運動化左...亦有佢既壞處...運動化左...呢d 係兩睇既..... 我只有講過: kathy: 标题:re:大家觉得跆拳道实唔实用 wtf 係而家普及d既...因為運動化d... itf 保留多 d實用野 标题:re:跆拳道的脚!好cool!好劲! 不過我以我所知大陸無itf...可能你地對跆拳既認知都係對wtf...而wtf 係走左運動化既路...唔夠itf 實用..我到過某大陸跆拳道館睇過...師資一般...亦只是教型不教意...真係好運動既運動...都幾悲哀 所以好多question marks 係我個腦中...你所講既"所谓果d好有价值噶wtf" 係講咩呢? 我上一次係本版發言亦只是說" 無理由跆拳既腳法咁一文不值....令佢不屑去學呀嘛?"

下?依度咩事吖?~ em6:

甘我讲声sorry咯,看吾倒上边果d野.

你死了,断章取义得罪人!~ em6: