QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11931|回復: 46

柳尋風唔畀我出聲,連用拉丁粵文發帖都唔畀!

柳尋風(即係而家嗰個小薏)唔畀我出聲,刪咗我唔少回覆,連用拉丁粵文發都唔畀,乜咁鬼霸道咖!

做咗個爛鬼版主就懶鳩噏。

睇嚟要學下絕路噉至得,杯葛下某啲人。

當然,某啲人可以封殺我嘅ID,之不過呢,我向嚟唔受呢一套嘅。

Gãmp néy döw mhõw fâdbĩu gâmp dö päypenk Jönkguôg gê yé lä! Néy gũ Jönkguôg lõ jõ gämppai, Guõngdönk yant yáw sìddãy gâhmë?

Bätgẽnk ngó'dèy nankgâw hãy Ngôwwànt keygän yònk dõw nïgô lònttan, hày m yonkyì gê. Néy mhõw wày ngó'dèy jänkgä mafan sïndäk lä!
樓上同埋樓主,你講得就緊係輕鬆啦,你又唔係版主,緊係可以隨便亂吠啦。但係我問你,粵協被封係唔係由你負責先?你敢唔敢保證,粵協唔會被封先?如果唔敢,唔該你收聲!
我好憎你哋呢種人啊,一日到黑講埋曬尐嚇人言論,搞到粵協時刻面臨住風險,真係出事之後又一句招呼都唔打聲就走咗去,之後粵協搞掂返嘞,又再返嚟搞事,好似粵協理應同你承擔風險一樣。事非就幫粵協惹唔少,但係實實在在嘅對粵協粵語嘅貢獻就未見過你哋做過。認真「有破壞冇建設」!
支持版主合理行使權力,維護論壇安全穩定。

含蓄啲囉..

我夠覺得自己啲言論冇乜問題喇,

一樣有位好心人提醒我啊

原帖由 xiss 於 2008-8-10 11:16 發表 樓上同埋樓主,你講得就緊係輕鬆啦,你又唔係版主,緊係可以隨便亂吠啦。但係我問你,粵協被封係唔係由你負責先?你敢唔敢保證,粵協唔會被封先?如果唔敢,唔該你收聲! ...

妳呢種邏輯好有問題,粵協先前畀人封喺ZiNaa豬所為,係ZiNaa豬唔容納粵協喺佢嘅屬地出現,ZiNaa豬經已唔畀好多佢睇唔順眼嘅論壇浮頭,唔淨祇係粵協。

吠?

妳鐘意做ZiNaa狗我唔干涉妳。

不過妳咪強迫人哋同妳齊齊做狗至得咖!

原帖由 xiss 於 2008-8-10 11:17 發表 我好憎你哋呢種人啊,一日到黑講埋曬尐嚇人言論,搞到粵協時刻面臨住風險,真係出事之後又一句招呼都唔打聲就走咗去,之後粵協搞掂返嘞,又再返嚟搞事,好似粵協理應同你承擔風險一樣。事非就幫粵協惹唔少,但係實實在在嘅對粵協粵 ...

妳憎恨嘅妳可以離開,或者妳令到我離開,假如妳唔可以令到我離開而妳自己又唔願意離開嘅話,噉妳就要接受共容共存呢個事實。

我嘅理念喺粵協有唔少粵右支持,當然,亦有唔少粵左強烈反對,我冇理由因為妳啲粵左嘅反對而收聲。

多元化並唔一定會喺「和諧」嘅氛圍之中達成。相反,喺好多時,衝突會喺不經不覺間締造出真正多元。

原帖由 粵嚟粵掂IV 於 2008-8-10 12:14 發表   妳憎恨嘅妳可以離開,或者妳令到我離開,假如妳唔可以令到我離開而妳自己又唔願意離開嘅話,噉妳就要接受共容共存呢個事實。   我嘅理念喺粵協有唔少粵右支持,當然,亦有唔少粵左強烈反對,我冇理由因為妳啲粵左 ...

冇错,依你嘅意思就系,粤协无论如何都要帮你承担风险,粤协所有嘅人都要因为你而要承担再一次失去粤协嘅风险,只要你一日重喺粤协道。
原帖由 粵嚟粵掂IV 於 2008-8-10 11:41 發表   妳呢種邏輯好有問題,粵協先前畀人封喺ZiNaa豬所為,係ZiNaa豬唔容納粵協喺佢嘅屬地出現,ZiNaa豬經已唔畀好多佢睇唔順眼嘅論壇浮頭,唔淨祇係粵協。   吠?   妳鐘意做ZiNaa狗我唔干涉妳。   不過妳 ...

之前就系畀人封过,所以因为畀人封,所以就要反对人,就算再一次连累粤协畀人封,亦都在所不惜?
同时,唔该你尊重一下自己,亦都尊重一下人哋,唔好话人哋系「狗」,一个人承认自己嘅国家都居然系狗,噉样,粤文化作为中华文化嘅一部分,粤文化岂不是又系「狗文化」?简直荒谬!!你连粤文化都未了解清楚,就喺道讲埋晒啲吓人言论,重要逼整个粤协一齐同你承担风险,究竟边个逻辑有问题?究竟边个霸道啲?相信粤协里面大多数人都识得分辨!!

咩叫嚇人言論!?!??!?

原帖由 唔係人噉品 於 2008-8-11 11:38 發表 咩叫嚇人言論!?!??!?

「觸雷」言論。
 咩事呀。

如何响言论高压下依然可以突围而出、使用隐语或相关语带出个人思想、以一种平和嘅态度都可以保留自己嘅说服力并可以将对方说服,系楼主提升语言表达能力嘅极高境界。

另外,响艰辛嘅外部环境下,牺牲部分利益换取长久嘅生存条件,粤协如是,楼主你阁下(的言论)亦应如是。right?

唔畀人出聲又嚴重咗少少嘅.........

原帖由 思覺失調 於 2008-8-11 14:22 發表 唔畀人出聲又嚴重咗少少嘅.........

无呀,楼主用粤拼闹我无耻果D贴都无删到,何来唔畀佢出声。http://bbs.cantonese.asia/viewthread.php?tid=11601&extra=page%3D1&page=2

只要唔对粤协构成危害嘅贴,我删佢做咩。

掂兄都会闹人?好少可噃! 边度呀?畀人睇真啲!