QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12684|回復: 27

子華金句~~~

(一)

唔好搞错喔,唔因为你中意小龙女就等于你係杨过噶啵,如果你中意只神雕,咁你本身就有好大机会係只飞禽,我唔係杨过,我只係个普通人啫,你有乜可能叫我相信,呢个世界咁大咁多人,只有另外一个女人啱我?我就讲香港,我保守D估计香港有二百万个女人,二百万个女人里面得一个啱我?如果市面上有二百万种洗头水,得一只啱我噶啫,除非我个头生蕃薯啊!咁就算生蕃薯你咪揾肥田料嚟到洗头咯,市面上都好多肥田料架,我唔係杨过,我随便一只洗头水都啱噶嘞,我又再保守D估计,二百万个女人里面,我要一个percent(百分比),都有二万个女人啱我啊,呢度都载唔晒,哼你都咪话,我点解咁难中意人啊咁而家,喂有二万个,个个都係啱我噶,个个都咁上下好,又冇乜边个特别差喇,好喇咁而家,当我中意你先算啊,我中意你就唔係因为我爱你,咩我同你有缘果D啵,而係我唔理其他果D一切一切啊,我就用我嘅意志嚟到决定就係你喇,就係咁,咁但係D女人唔会明架,D女人就会:「咩啊?咩决定,你讲多次……」你睇吓而家,全场都咁多同你一样咁好嘅人啊,OK,咁但係我就唔要其他D啊嘛,我就,我就用我意志,就谷住就……你!其他D就……就係你喇!係决定控制自己,係你!啊女仔就会:「你决定……你中意人咪应该好自然架,咩决定?咩意志?……哦……你即係话你自己逼你自己中意我啊?!你以为你自己係咩啊,出边不知几多人等住我,我一定要你……」咪係咯?你都唔一定要我架,你都係拣咗我啫嘛,一个选择嚟喳,啊次次我都唔识点讲,总之咧,如果你畀二万个小龙女拣啊,畀啊杨过拣,我就好深信啊,啊杨过就情愿拣啊洪七公就算啊,好难拣啊,所以有人问啊,「问世间情是何物」啊各位,我真係唔识得答……

噉我咪有好多人啱我?
有!實有…之但係你唔啱人…嘿嘿
我觉得最经典最型果句:「翻去吾该讲声比日本知,钓鱼台是中国噶!」

原帖由 悲伤玩偶 於 2008-5-30 16:36 發表 我觉得最经典最型果句:「翻去吾该讲声比日本知,钓鱼台是中国噶!」

依句嘢唔應該問日本,應該反問番大陸班高官..

我都钟意睇《男亲女爱》,真系经典,好钟意阿乐

原帖由 外外星人 於 2008-5-24 00:06 發表 噉我咪有好多人啱我?

0係啊, 除非你個頭生番薯啦~~

原帖由 悲伤玩偶 於 2008-5-30 16:36 發表 我觉得最经典最型果句:「翻去吾该讲声比日本知,钓鱼台是中国噶!」

保釣行動~~~

原帖由 葉牛熟儀 於 2008-5-30 18:50 發表   依句嘢唔應該問日本,應該反問番大陸班高官..

你個頭像都好型下~

原帖由 tendy 於 2008-6-25 13:24 發表 我都钟意睇《男亲女爱》,真系经典,好钟意阿乐

《男亲女爱》播果陣沒麼點睇, 中意《棟篤神探》~

原帖由 包包包包 於 2008-7-13 00:36 發表   0係啊, 除非你個頭生番薯啦~~

查实我希望生番薯,至少可以悭返啲伙食。

生包咪重好……

原帖由 外外星人 於 2008-7-13 07:28 發表   查实我希望生番薯,至少可以悭返啲伙食。

番薯粥?

原帖由 cingsan 於 2008-7-13 08:53 發表 生包咪重好……

生蝦餃燒賣好D~~~~

原帖由 外外星人 於 2008-5-24 00:06 發表 噉我咪有好多人啱我?

其實你可以拣啊洪七公0葛~~~~

唔使諗~~~唔使煩~~~

子華金句(二)

陸續有來~~~

愛情

白雪公主,幾甘純潔無瑕.

但係諗真o的,白雪公主,識得o個個係王子,灰姑娘識o個個又係王子;

有個有特殊嚐好,鐘意錫青蛙o既女人錫o左隻青蛙一啖,隻青蛙變出黎o既又係王子!

有冇人諗過根本個王子係同個人呢?

根本呢個王子都不知幾花心,周圍溝女.

仲無良到扮青蛙去溝添!

子華金句(三)

情竇未開          

我第一次戀愛之前,我認為自己就係楊過,  
而我同書里面個楊過唯一唔同的地方、就係佢有隻大鵰。

而我0個陣、就鐘意撚呢個相思多D。  
同楊過一樣,我從來冇諗過要考第一。  
我只需要愛情,只要搵到我0既小龍女,  
我就可以拋棄學業,退隱山林,搬入新界住。  
但係我一定要住西班牙別墅,我唔住得村屋,我怕蛇蟲鼠蟻。 
然後每個月至多出一次市區,不過我唔會逗留得耐,問亞媽囉完零用錢我就會番番入去。

冇錯,基本上、我由中一至中五都係0係呢種咁超然0既思想下度過。
當時學校最流行的辯論題目係:中學生應否談戀愛?
我認為,我地應該辯論0既係『中學生應否讀書?』

而0係我第一次戀愛之前,我0既小龍女只需要一個條件,就係靚,我知道我咁諗你好幼稚,但當時我年紀小,唔知道原來身裁都好重要。

做得到楊過,但就唔見小龍女

原帖由 cingsan 於 2008-7-13 19:49 發表 做得到楊過,但就唔見小龍女

衹可惜妳係小龍包……