xiss 發表於 2011-10-1 12:19:17

舉報「磚拍後尾枕」危害論壇安全,煩擾其他會員發言心情

1、「磚拍」原是百度普通話吧一反粵人士,因在與本人嘅一次網上辯論爭吵中,佢唔夠我講,而且輸得十分狼狽,佢本人又心胸狹隘,懷恨在心,在打聽得知本人亦在粵協混跡之後,遂註冊粵協,開始其騷擾、報復大計。多次於本人嘅主題帖後面跟帖騷擾、謾駡、中傷本人,破壞論壇討論氛圍。見如下帖:

http://bbs.cantonese.asia/thread-27675-1-1.html(2、6樓挑釁)

http://bbs.cantonese.asia/redirect.php?goto=findpost&ptid=27706&pid=203824&fromuid=5778 (今次重拖埋無辜網友落水)

2、本人不堪其擾,更對其記仇心胸狹隘、發言冷言冷語之所為十分厭煩,遂用毒辣語言對之回擊洩憤,點知此人一啲都唔禁激(再次說明其心胸之狹隘),於前天8:49分發出一威脅帖《警告絲絲迷途知返,識時務者為俊傑》,見截圖:

於此截圖中可見,其不單止威脅本人,更威脅論壇安全,其多次提到要「搞死」「玩死」粵協,之前論壇多次被干擾屏蔽,實在不知是否與之相關。眾所周知本壇之前存在大量言論敏感帖,如果某啲會員存心為搞死粵協,只要輕而易舉地舉報即可,證據可謂一抓一大把。

3、「磚拍」可能見勢不妙,於大概10分鐘後即將全貼改頭換面為《有嘢睇啊》,可惜其之前出於一時意氣自曝其醜嘅帖已被本人成功截圖。「磚拍」得知後,立即惱羞成怒,如同癲狗反撲,不單止如竭斯底裡般地否認該圖,更污蔑此圖乃本人偽造。試問:當初「磚拍」之流對本人怒駡「外外星人」一事咬死唔放,誓要借此將人搞臭鬧臭,又何嘗唔系用截圖呢招?唔同嘅只係本人敢做敢認,冇話返啲截圖係偽造;而「磚拍」今次被截圖捉正嘅罪行,就係罪大惡極,「磚拍」此人不敢承認,唯有大罵截圖係「偽造」。攻擊對手嘅截圖係「證據確鑿」,攻擊佢自己嘅截圖就係「偽造」,如此雙重標準,運用嫺熟,我實在領教。

4、「磚拍」除咗猛力否認該圖所示之事實,不願承認自己罪行外。更到處發帖,辱駡、中傷本人,見截圖:
http://bbs.cantonese.asia/attachment.php?aid=MTQxMzV8MWI3M2VhM2V8MTMxNzQ0MTcwMnw5NWUxeWJBcEFOanc5MUVYelhEZXFPR2htRkN0UGduUHpYVFlVcVNGUWJjUjdBZw%3D%3D&noupdate=yes

又找出本人之前於其它論壇嘅處罰帖,試圖塑造出本人到處鬧事之形象。此舉實屬好笑,試問混跡網絡論壇多年,誰人不會與一兩個論壇起過衝突?如果一有衝突就是人格有問題,噉豈不是好多網友人格都有問題?本人與gz106之事,實屬意見不合所分,該論壇不適合本人,本人此後亦再冇去該論壇混跡。但本人同時亦於粵語吧任過小吧主、現任最愛粵語金曲榜吧之吧主,又活躍於廣州最大嘅綜合門戶論壇gzbbs。本人人格如有問題,就恭請「磚拍」努力搵出其它有關本人被處罰嘅帖吧,「磚拍」兄一再話本人人格有問題,四處鬧事,相信搵出呢類帖唔難吧?當然,普通話吧對本人嘅處罰帖應該唔少,不過,普通話吧作為「磚拍」你娘家所在,你敢貼咩?只怕你貼得越多,接近揭露你嘅真來歷就越近。

自從其東窗事發,被截圖留證後,「磚拍」此人就一直不厭其反、瘋狂地到處翻本人舊賬,且一改其冷言冷語風格,所用語言愈加潑辣,如同癲狗反撲。試問若非心中有屎,自知心虛,又何須如此火急燒心,瘋狂打擊報復,企圖用普天蓋頂之辱駡中傷,蓋住對自己嘅不利證據。

如今正值「粵協」正值艱難復蘇之初,煩心之事本來已經夠多。但「磚拍」此間依然不望跟蹤騷擾會員,令會員、論壇不得一日安寧,更三番四次對論壇會員進行跟蹤騷擾、惡言中傷,又威脅會員、論壇安全,如此窮凶極惡,希望管理員能百忙中抽身,對其有所處理。

xiss 發表於 2011-10-3 11:51:31

磚拍果然夠卑鄙,惱羞成怒為咗報復我:@居然跑去gzbbs想繼續唱衰我,好在該處綱紀嚴明,不容磚拍此流放肆。

磚拍,我正告你!!你無所不用其極地想打壓我,報復我,只能進一步說明你嘅心虛

使君子 發表於 2011-11-5 14:26:26

砖先生只是危害到你的个人名声而已,并无危害到论坛安全。

xiss 發表於 2011-12-12 01:05:39

回覆 3# 使君子

你無謂同佢夫唱婦隨,是否有害論壇安全,大家有眼見。如果我冇記錯,自從上次我同佢激辯之後冇耐,論壇就被封禁。佢冇做過,邊個都屈唔到佢,佢宜家畀我激到「老羞成怒吐真言」,重畀人截圖斷正,無論佢窮多大力氣,使多幾多詞語狡辯,都抵賴唔到。以你嘅老底,你越幫佢,只會越顯得佢無計可施,越描越黑。

使君子 發表於 2011-12-12 05:41:33

自從上次我同佢激辯之後冇耐,論壇就被封禁。
xiss 發表於 2011-12-12 01:05 http://bbs.cantonese.asia/images/common/back.gif

too kiddy啦你, 真系当自己举足轻重大支野.

旧年江南西起义不过系导火索事件, 唔系封坛关键.

有留意粤协哩两年流量, 好唔正常, 09年底就开始, 两三个注册会员, 几百个访客, 因为google百度搜寻引擎spider bot一般净系常驻一个访客位, 问题系长期日夜成几百个"访客" "dat" 晒系度, 重要十有八九个显出"越权无效访问", 如果我无估错, "老大哥"网监系统可能用程式扫描紧粤协.

moreover, 你实识哩位既, "小小泡泡糖", 你"同龄"朋友啊, 意思系心理年纪同你一Q样: http://www.douban.com/people/3771210/   

我笑得佢两句, 佢艋到爆, 死咁复我, 我知佢想贴落我个留言板, 不过我唔关注佢佢就贴唔入, 所以佢就贴晒落我两篇乐评度.

今日佢主动关注埋我添. 我已经落定决心, 唔删佢回复, 唔掟佢黑名单, 由得佢自己系咁发, 哈哈哈哈.:D

.

xiss 發表於 2011-12-21 15:35:46

回覆 5# 使君子

哎呀呀,又畀人圍插唔忿氣上嚟鬧我發洩啊?你重好意思貢獻你嗰啲「瘋功偽跡」出嚟畀人圍觀嘅?你僅僅憑一人之力,僅僅憑一個網名,竟能將臭名遠播到天朝內外大江南北,各大人文論壇幾乎都留下你被人圍攻臭駡嘅奇觀,如此成就,我實在佩服啊!!

早就話你,網品低劣,思想偏激,報復心強,心思陰暗,之前勸你改正,你又死要臉鬧返我轉頭。OK,狗咬呂洞賓,當時我重有啲嬲,不過見到你宜家落得個網絡上人人喊打,晚景淒涼,我亦實在於心不忍繼續踩多你一腳,畢竟對你呢啲人落井下石,只會自降身價。

總之你今日四處發言都畀人當芳村扮嘅下場,實屬咎由自取。除非你放棄偏激嘅思想,放棄嗰啲陰暗嘅情緒,放眼未來,放寬心懷,否則你亦只能越陷越深,不能自拔。

送你四隻字,迷途知返 啦~

至於封壇一事,大家早亦有所感覺,再加上某人自爆,被人揭穿醜相,當場截圖,又惱羞成怒,發帖謾駡,個中來由,相信亦昭然若揭,真係辛苦曬你費煞苦心噉編上一段「福爾摩斯式」封壇「真相」推敲。
頁: [1]
查看完整版本: 舉報「磚拍後尾枕」危害論壇安全,煩擾其他會員發言心情