QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4817|回復: 16

繼續尋夢 by 東加豆 (原唱: 鍾鎮濤-讓我坦蕩蕩)

大家好!

當你們聽這首歌之前, 真的要有心理準備我唱得很差的...
(我都唔想咁的.. )

不過記得這首我是希望 samkong 改的,實在很喜歡這旋律.
唔..還是那句..希望你們笑住來收歌吧..
希望豆豆可以多多練習...
(豆唱歌有很多缺點...太多了...要改還不是一朝一直...有時又身心不一, 常常唱不出心所想的..)

唔..不多說了..去歌吧!

原歌曲名:《讓我坦蕩蕩》
作曲:鍾鎮濤
原唱:鍾鎮濤
重新改編廣東歌詞:Samkong

遍野碧綠滿堂紅* 引發我的感動
炎炎夏季 徐徐漸遠 借雲彩 繼續尋夢

縱隔山脈似牢籠 卻聽燕鶯歌頌
豪情未變 昂然踏上 征途中 心曲飄送

陽光伴那清風 輕輕將這希望種
流星劃破高空 趕走黑暗驅病痛
實踐我心內夢 懷著虔誠 世間終呈現大同

戰勝飢餓脫貧窮 笑對蒼天捉弄
圖強勵志 全無懼意與惶恐 快樂融融

註解:*滿堂紅,乃紫薇的別稱,產於中國亞熱帶地區及美洲大陸。其花色艷麗,花期長,又值夏日缺花時節開放,在炎夏群花收斂之際,唯有紫薇繁花競放。故有「盛夏綠遮眼,此花滿堂紅」之贊語;也因其花朵繁茂,花色艷麗,花期特長,獲「紫茼開最久,爛漫十旬期,夏日逾秋序,新花繼故枝」之贊詩。

創作意念:此歌曲是借炎夏將去、初秋將至之際,爛漫的滿堂紅盛開并點綴於遍野綠草間的情景,寓情於景,借物抒懷,鼓勵世人積極向上,樂觀進取,勵志圖強,不畏懼各種困難險阻,努力去追尋和實現自己心中的夢想。這是一首旋律優美、節奏明快的典型的勵志歌曲。
坐上SF位聽豆豆唱歌,舒服!而且仲係小弟之前改編過歌詞嘅陋作,實在係開心+感動!首歌音準、節奏都好FIT,唱功絕對勁!如果能夠喺歌曲嘅演繹過程中注意某啲細節嘅處理,效果必定TOP晒,睇得出豆豆花咗好多心機去唱呢首歌,其實亦已發揮得好好嘞,豆豆完全不必介懷,我哋任何時候都一如既往噉支持你,你係得嘅!

東加豆小姐嘅咬字好正,音準同節奏掌握得好好。

……唔想講咁多,繼續聽你唱歌。

虽然冇霸到头位,细听住豆豆靓声,心仍感舒畅,豆豆永远支持你......

好多謝你地幾位的支持.

唱成咁....  +

豆豆象是samkong的助产医生,samkong看到自己刚出生的孩子一定很感动吧
 永远支持!!   好甜的靓声!!   好陶醉!!  词也改得很有味!  可惜小弟只懂欣赏,不懂创作
Dear Samkong and tonkabean,

I'd like to congratulate you, it is a beautiful song. Well done guys!!

原帖由 Klara 於 2007-9-25 21:56 發表 Dear Samkong and tonkabean,I'd like to congratulate you, it is a beautiful song. Well done guys!!

Hi!My dear Klara!!!

We have a big welcome for you!!

I have a huge pleasantly  sirprised to meet you here !

I have not seen you for a long time,haha.

Have you ended the holiday?

Dear Samkong,
Thank you for the warm welcome! Highyun showed me the song and I wanted you all to know I like it very much
I don't think I posted here before, although I was registered. It is very difficult for me to find things here as I don't speak Chinese
I'd like to say a big hello to everyone on this forum, especially you and Highyun, and LHK, greetings to you too 
For those who don't know me, I try to introduce myself here.
I'm from Hungary, and I am a huge 許冠英 and 洪金寶 fan and I love Cantonese language very much. Through films I can understand quite a lot of expressions, and I would very much like to learn this beautiful language. Please forgive me if I post some messages to not the relevant topics, but I cannot read Chinese. I find the characters beautiful and can recognise some of them, but most of the time I will be lost on this forum . I hope I won't cause much trouble. I would like to know more of China and Chinese people. 多謝. Klara

Klara, you are always welcomed.

I hope we have chance to meet someday.

唱得不错,支持。

原帖由 Klara 於 2007-9-26 01:21 發表 Dear Samkong,Thank you for the warm welcome! Highyun showed me the song and I wanted you all to know I like it very much I don't think I posted here before, although I was registered. It is very diffi ...

Dear Kalra:
We give a bjg wlecome to you!
I hope you can come here often.
In this forum,you can know more friends,more Chinese and Cantonese culture.
Also,there's many friends love music.
And many friends are intersted to study Sam Hui and Rick Hui,ha ha
Thank you for your supporting again! Wlecome!多謝支持!

听豆豆唱歌已经有一段时间,豆豆每一首歌都係好畀心机去唱,唱功日渐增长,可惜就係后期制作一直都况下,能否录制技术和后期制作,都如同你嘅演唱水平一样,做得更加好呢?继续努力啦,支持你!
很好听!

原帖由 继续微笑 於 2007-9-27 13:27 發表 听豆豆唱歌已经有一段时间,豆豆每一首歌都係好畀心机去唱,唱功日渐增长,可惜就係后期制作一直都况下,能否录制技术和后期制作,都如同你嘅演唱水平一样,做得更加好呢?继续努力啦,支持你! ...

對不起....我對電腦軟件還未懂怎樣做得好...

希望你指教下呢....

好多謝所有人回覆丫.....