QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4383|回復: 12

翻唱: 呂方-流浪花 by 東加豆

流浪花 - 呂方
     曲︰中島美雪

*從前常共你 在這間茶座傾傾講講
     舊日那一位老伙記
     亦笑說你我最相襯對方
     紅茶仍然為我 在散出濃又香的芬芳
     但是這刻只我一個
     獨坐這裡 跌進思憶結的網

#讓我痴痴戀多一次吧
     恨透苦苦的把你牽掛
     回來吧 流浪花 讓我再有意思好嗎
     從今世上實在不須有我吧
     若再不可擁抱到你
     回來吧 狂雨灑 灑不去心中牽掛

紅茶徐徐漸冷 但暖的仍是思憶中眼光
     在後那一位老伙記
     問我你去了哪一處哪方
     強擠出笑 原來預算做戲
     願說謊 無奈不知怎去講
     默默詐聽不見不理
     盡力喝那冷水 遮掩我沮喪

重唱 #,*,#

回來吧 狂雨灑 灑不去心中牽掛

哈哈,霸一个头位。 呢首歌我以前都录过,不过就唱得唔好。 听豆豆版本嘅流浪花真係享受。
等咗一段時間,終於等到豆豆再次分享靚歌,唱得好正啊!豆豆唱歌嘅狀態幾時都係咁FIT,犀利!
呂方呢隻歌我一直都好喜愛,豆姐0既翻唱幾時都好掂啊!正!
呢隻歌仔都幾正噃!
我個聲卡壞咗,聽唔到,真係痛苦! 阿豆,不如你開個投票,列出一批你準備唱嘅歌,睇下你啲fans最想你唱邊首你就先唱嗰首發上嚟啦。
我都好中意呢首歌~
好多謝你地咁多位支持我... 真係好開心... 也是動力的來源了.... highyun: 好多謝既提議 !! 不過我未有信心..怕無人理喔...^_^!!
无记错既话,应该是林振强既词,词填得非常好,听完成首歌,就等于听了一个故事,而且另人遐想、惋惜、感慨。
豆豆揾唔塭到吕方个首"雪儿"我揾咗好耐一直都揾唔到~`你唱个首都好好听GOOD~~~
聼出耳油~~~好歌,好演繹!豆豆,支持你!~
多謝...楚申讀, 老伍兄, lhk 你們的支持. 老伍兄 >> 雪兒....我也沒有這 bgm, 其實自己都唔熟...^_^!! 不過你現在講呢首歌, 我諗我會搵黎聽下..^_^!!
東加豆,你唱呢首歌真係好有意思!好聽!都好鍾意聽!