QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4843|回復: 8

翻唱: 乘風破浪 - 楊詩蒂 by 東加豆

很喜歡這首歌...
但走音了....

乘風破浪 - 楊詩蒂

*時時望前莫後退 人人莫愁無伴侶
     迢迢路長萬里也未覺疲累
     條條遠路莫怕它 重重障礙莫怕它
     人人勵行勵志不掉眼淚

#鵬翼高張 我地乘風去
     無限旅程 聯群和結隊
     帆盡高張 破浪乘風去
     無限困難 終須消失去

重唱 *,#

帆盡高張 破浪乘風去
     無限困難 終須消失去

[此帖子已經被作者於2007-9-4 17:16:19編輯過]

哈哈,豆豆又有新唱~~~~`GOOD绝对支持拉~~~.

依"...呢首歌我以前未听过窝~`,旋律几经典~.

[em17][em17]
音正又准,歌好听,声好听。
喺粵協論壇當中,豆豆嘅歌唱喉底,良好嘅音樂感,精準嘅節奏,字正腔圓嘅發音,使其每次發歌仔上嚟,都令諸位聽到耳油盡出,充滿欣喜!
豆豆,我哋繼續支持你,期待你不斷帶嚟悅耳嘅歌聲![em23]
好多後生仔可能會覺得乘風破浪呢首歌老餅,不過我就鍾意呢啲歌。好在呢個版重有一班知音可以成日交流下啲黃金時期嘅粵語歌。多謝豆豆,唱得好有楊詩蒂味道啊。
首歌好听啊!楼主唱歌果真系字正腔圆,佩服!

多謝大家聽了首歌. 也多謝你們的讚賞.

特別是 samkong, highyun 兄! 好多謝你用心聽了, 及你們的鼓勵評語, 這就是動力的泉源了. 雖然有時受之有愧...

[此帖子已經被highyun於2007-9-6 20:49:55編輯過]
靚歌靚聲,拍爛手掌都一定要支持啦.
又一首靚歌仔!多謝樓主