QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Yuok

[貼圖] 2007.4.18時下廣東難得一見嘅藍天白雲

QUOTE:
以下是引用噹噹在2007-5-9 22:53:57的發言:
香港又無“盲流”,d“盲流”落曬廣州然後隔曬d菁英落香港,淨番d“垃圾”留曬係廣州咁話丫嘛!......市長真係好難做咁話喔!

都好多大陆新移民,俗称叫"亚灿"嘅人士去香港架,講来講去都係国人嘅素质同修养嘅问题。
大陆新移民雖然叫"亚灿"嗟,但係話曬都隔過“渣”丫嘛!......加上邊個敢掉垃圾落維港?罰你幾千蚊睇你死未!如果將掉垃圾落珠江o既罰幾百蚊,d人肯定會嘈生曬:“嘩!仲使比人活o既!”......咁叔叔話應該點做丫?
[此帖子已經被作者於2007-5-9 23:25:45編輯過]

我返咗黎廣州都應該有3個月.....就未見過有藍天白雲囖...

我驚第時....d細路會話天5係藍色咖...係白灰色咖...

不過噹噹幾年前返去果時,以為廣州個天唔會光嗟......嘻嘻!

QUOTE:
以下是引用噹噹在2007-5-9 23:24:15的發言:
大陆新移民雖然叫"亚灿"嗟,但係話曬都隔過“渣”丫嘛!......加上邊個敢掉垃圾落維港?罰你幾千蚊睇你死未!如果將掉垃圾落珠江o既罰幾百蚊,d人肯定會嘈生曬:“嘩!仲使比人活o既!”......咁叔叔話應該點做丫?

?????? 呢哋隔過“渣”嘅精英人士喺香港人嘅心中嘅形象就等于啲“盲流”喺广州人心中嘅形象。上香港嘅论坛成曰比啲港人插我哋啲精英人士“打沾”.随地吐啖,大小便,喺公众地方大声講嘢,冇礼貌,通街掟垃圾............呢哋所谓嘅精英同啲盲流有咩分别?

??????? 污染珠江主要係个啲企业将啲污水,有毒物质排入珠江,而啲政府可能收咗人哋水而只眼开只眼闭。政府係一个拥有绝对权力嘅政府,佢话一,冇人敢话二。如果佢地强硬立法,执法,有边个敢嘈生曬,噹噹睇下广州禁摩个阵,佢哋以雷厉风行之势话禁就禁,边个敢反对丫!

無人,通街掟垃圾,d掃垃圾o既咪好容易失業。噹噹呢度都係啊,好彩呢度d鬼類唔似得噹噹咁吃完麥當當主動將d垃圾放落垃圾桶度。如果唔係,果d係麥當當度掃垃圾o既“煙寮鬼”就通通會失業咁話喔!

不過呢度d鬼類就離譜d,無人掃街都通街掟垃圾,仲要係d汽站後面“呵噓噓”添喔!話乜野等雨季來到果d雨水會衝走咁話喔!......唉!

落多啲雨,空氣會好啲。雨後會有陽光。
有雨落,好开心!
以下是引用殺人王在2007-4-30 20:35:03的發言:

游之前加壹兩吨活性碳消毒相信無咩問題

活性碳係要嚟吸附唔係消毒,不過你嗰個檔啲人鍾意話咩就咩啦~

20081108 靚雲+月光

20081108 Moon & Cloud 1.jpg 20081108 Moon & Cloud 2.jpg
手機攝於20081108下晝五點半,地點:Shun Tak