QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7282|回復: 29

[貼圖] 2007.4.18時下廣東難得一見嘅藍天白雲

?  經過前一晚嘅狂風暴雨,當日天朗氣清,出現近年鮮見嘅藍天+魚鱗雲。不過天空始終唔夠以前咁蔚藍,孩提時記憶又再浮現倍感唏噓。可惜冇相機影低作留念,以後有緣再見第一時間記錄落嚟。

難得嘅晴天祇可惜有重多難得嘅污染。

對於XX嘅無能 已經冇晒意見 睇下之前話咩遊珠江? 宜家咪一樣臭

问一句闲外话,广州个条珠江系5系依家真系可以游泳。

不過噹噹幾年前返廣州果時,聽d大人講話條江比佢o地出來之前係清o左好多好多咁譒!噹噹唔知係咪囉!......不過噹噹果時係二、三月份返廣州o既,成日都覺得個天好似未光過咁喔!唉!
QUOTE:
以下是引用噹噹在2007-4-29 23:39:40的發言:
不過噹噹幾年前返廣州果時,聽d大人講話條江比佢o地出來之前係清o左好多好多咁譒!噹噹唔知係咪囉!......不過噹噹果時係二、三月份返廣州o既,成日都覺得個天好似未光過咁喔!唉!

阴霾天气啊嘛,回南天水汽重,风少,空气悬浮粒子容易积聚,搞到灰蒙蒙~

我重記得以前喺二沙島日日都見到個藍天。
QUOTE:
以下是引用大陆灿在2007-4-29 20:56:01的發言:

问一句闲外话,广州个条珠江系5系依家真系可以游泳。

游之前加壹兩吨活性碳消毒相信無咩問題

QUOTE:
以下是引用殺人王在2007-4-30 20:35:03的發言:

游之前加壹兩吨活性碳消毒相信無咩問題

系噉咩!我都系听個个广州咩XX市长講架!仲叫人放心去游。佢老味!市长都吹水5抹嘴。

想有清新空氣,只有下雨後才感受到.
QUOTE:
以下是引用大陆灿在2007-4-30 21:23:43的發言:

系噉咩!我都系听個个广州咩XX市长講架!仲叫人放心去游。佢老味!市长都吹水5抹嘴。

呢個係事實,佢游之前真係放過活性碳落水度,自己先放心游嘅!

另外,你提起呢件嘢,我諗起當時佢地嘅一件衰嘢.就係當時市長同埋其他人落水游水嗰陣,畀人影到佢用嘅泳鏡係冒牌嘅(冒牌NIKE,NIKE公司根本無喺大陸出過泳鏡).結果被NIKE公司起訴!

呢件事廣州日報等當地媒體都好似唔畀報道,大洋網一出香港嘅消息就删貼.政府咁多人去游水,用嘅物品都係冒牌,慌死唔係有人貪咩....

冒牌o野好啊!聽講話冒牌o野可以養活鄉下好多好多農民伯伯咁話喔!仲可以滿足好多好都好似噹噹呢d無錢錢買正牌o野,但係又喜歡追名牌o既人d虛榮心咁話喔!......嘻嘻!

手頭鬆 又 真係好鍾意 嗰時 咪 買正版囉。

藍天底下嘅廣州司長你眞係好嘢。

廣州市長都好難做咁話喔,比咁多人佢,但係又先至比得咁少空間(土地)佢發揮......都幾可敬囉!
我好好中意落雨渦,超級中意[em07]
QUOTE:
以下是引用噹噹在2007-5-4 10:11:31的發言:
廣州市長都好難做咁話喔,比咁多人佢,但係又先至比得咁少空間(土地)佢發揮......都幾可敬囉!

你呢个择口真喺好牵强,但係我道行5够,一时又5知点驳你。

唔係咩?唔單止好多好多北方o既“盲流”湧入廣州,連北方既“沙塵暴”都要南下蝦廣州咁話喔!咁你地話做廣州市長難唔難丫?......

我老公都話囉,有錢喺廣州都唔好買開篷車

費時拉一車沙返嚟

[em14]
QUOTE:
以下是引用噹噹在2007-5-8 23:44:41的發言:

唔係咩?唔單止好多好多北方o既“盲流”湧入廣州,連北方既“沙塵暴”都要南下蝦廣州咁話喔!咁你地話做廣州市長難唔難丫?......

我5认为地小人多可以成位管理不善嘅借口,香港得个1000平方公理多啲,比广州仲要细好多好多,人口却有接近700万(5知够5够广州多)。去过香港嘅人都知道香港嘅街道係好干净,香港人5会将啲废物,污染物排入维多利亚港,点解香港人可以做到,而佢做哋做5到呢?
香港又無“盲流”,d“盲流”落曬廣州然後隔曬d菁英落香港,淨番d“垃圾”留曬係廣州咁話丫嘛!......市長真係好難做咁話喔!